Υποβαθμίζουν τη «σύρραξη» στον Κορυδαλλό

Την πλήρη ανομία που επικρατεί εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα σοβαρά επεισόδια……που σημειώθηκαν χθες, για ακόμη μία φορά, στις Φυλακές Κορυδαλλού, όταν κρατούμενοι μετέτρεψαν τις πτέρυγες Β’ και Ε’ σε πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπίθα άναψε έπειτα από καβγά δύο κρατουμένων και δεν άργησε να πάρει διαστάσεις όταν στη συμπλοκή πήραν μέρος και άλλοι κρατούμενοι. Οι άγριες συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα κρατούμενοι να σπάσουν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και να βγουν στο προαύλιο, ενώ είχε προηγηθεί η ανεπιτυχής απόπειρα να καταλάβουν το διοικητήριο των φυλακών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κρατούμενοι ήταν «οπλισμένοι» με αυτοσχέδια μαχαίρια, ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι… δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες (!), χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ προκειμένου να λήξει η αναταραχή!

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα επαναλαμβανόμενα «θερμά» -και συχνά αιματηρά- επεισόδια, το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές και πως σύντομα οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους. «Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε τρεις ώρες μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «διεξάγονται έρευνες για την ύπαρξη αυτοσχέδιων μαχαιριών και άλλων απαγορευμένων αντικειμένων».

Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες από τις φυλακές, οι κρατούμενοι δεν στράφηκαν κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων καθώς ήταν… αφοσιωμένοι στη μεταξύ τους διαμάχη. Το τελευταίο αυτό επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των αναταραχών, των συμπλοκών αλλά και των τραυματισμών (ακόμη και θανάσιμων) που μαστίζουν τις φυλακές της χώρας, οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα