Απεργεί η ΠΝΟ στις 3 Ιουλίου

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου, έπειτα από……απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε χθες εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και τη βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) καλεί την ΠΝΟ να ματαιώσει την απεργία και να αποδεχτεί την πρόταση των ακτοπλόων. Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, η πρότασή του για αύξηση 2% το 2019 καθώς και η συμφωνηθείσα αναδρομική αύξηση 2% το 2018 αποτελούν τις υψηλότερες αυξήσεις που έχουν συμφωνηθεί σε συλλογική σύμβαση εργασίας την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

«Πώς είναι δυνατόν, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, να αποφασίζεται η διακοπή των θαλάσσιων συγκοινωνιών και η απομόνωση των νησιών μας;» διερωτάται ο ΣΕΕΝ και σημειώνει ότι δεν κατανοεί τους λόγους απόρριψης της πρότασής του, «η οποία είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν του 2018, που έτυχε της άμεσης αποδοχής της ΠΝΟ». Σημειώνεται ότι η απεργία γίνεται τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και ίσως προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις ψηφοφόρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα