Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία της Μέρκελ!

Νέο επεισόδιο χθες, με την καγκελάριο να τρέμει σύγκορμη στη διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο της χώρας ΣτάινμαγερΤι συμβαίνει με την Ανγκελα Μέρκελ; Το ερώτημα τέθηκε ξανά χθες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος εθεάθη πάλι να τρέμει σύγκορμη στη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρόεδρο της χώρας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ενώ πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες τής συνέβη ακριβώς το ίδιο στη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο. 

Ειδικότερα κι όπως φάνηκε από τις κάμερες, την ώρα που μιλούσε ο Στάινμαγερ άρχισαν να τρέμουν τα πόδια της, ενώ σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο σταύρωσε με έκδηλη αγωνία τα χέρια της μπροστά, επάνω στο σώμα, με το τρέμουλο να διαρκεί περίπου δύο λεπτά.

Το σύμπτωμα τότε αποδόθηκε σε αφυδάτωση, αλλά και στη σωματική κούραση της Μέρκελ λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματός της, ενώ τώρα έσπευσαν όλοι ξανά να προβληματιστούν, αναρωτώμενοι μήπως τελικά συμβαίνει κάτι άλλο. Αν και οι γιατροί από τους οποίους ζητούσαν γνώμη οι δημοσιογράφοι επέμεναν να λένε ότι «εξ αποστάσεως διάγνωση δεν είναι δυνατό να γίνει», όλοι συνυπολόγιζαν τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκάλεσαν τη νέα κρίση της Μέρκελ, τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τούτη την εβδομάδα στο Βερολίνο.

«Είναι καλά»

Παρ’ όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι μετά το τελευταίο περιστατικό, που μπορεί να σχετίζεται όμως και με την ίδια την κατάσταση υγείας της Μέρκελ, έσπευδαν χθες να ρωτήσουν αν αυτό θα επηρεάσει τη συμμετοχή της στην πολυαναμενόμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του G20 στην Ιαπωνία. «Ολα θα γίνουν κατά το πρόγραμμα.

Η καγκελάριος είναι καλά και θα βρίσκεται κανονικά στη σύνοδο» δήλωνε χθες ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις ανησυχίες που υπήρξαν για την κατάσταση της υγείας της καγκελαρίου.

Πηγαίνει στη Σύνοδο του G20  στην Ιαπωνία με δύο αεροσκάφη

Πάντως οι Γερμανοί δεν έχουν να σκεφτούν μόνο την κατάσταση της υγείας της καγκελαρίου, αλλά προβληματίζονταν χθες και για το πώς θα φτάσει η Μέρκελ στην Ιαπωνία. Δικαιολογημένη ωστόσο η ανησυχία τους, αν θυμηθεί κάποιος το μέγα φιάσκο του περασμένου Νοεμβρίου, όταν τα προβλήματα στο αεροσκάφος της την υποχρέωσαν τελικά να πετάξει με το αεροπλάνο της γραμμής.

Τώρα λοιπόν, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε… κακοτυχία με νέα βλάβη, έγινε γνωστό ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα χρησιμοποιήσει δύο (!) κυβερνητικά αεροσκάφη για να μεταβεί στην Οσάκα για τη Σύνοδο Κορυφής του G20. Το ένα θα τη μεταφέρει, ενώ το δεύτερο θα εκτελέσει εκπαιδευτική πτήση ως τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το άλλο χαλάσει!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα