Προσωρινή αναστολή της αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό

Αναστέλλεται, προσωρινά, η προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, την οποία έχει ανακοινώσει η ομώνυμη εταιρίαΠρόκειται για μια κίνηση αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που προβλέπει την αναστολή των αυξήσεων στα διόδια) παύει να έχει ισχύ εάν δεν υποβληθεί προς έγκριση στη Βουλή μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είτε δηλαδή μέσα σε 40 ημέρες από την έκδοσή της είτε μέσα σε 40 ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο.

Με μια πανηγυρική ανακοίνωση ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης αναφέρει ότι η αναστολή της αύξησης των διοδίων θα γίνει ωσότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος «που βρίσκεται σε εξέλιξη» στην Αττική Οδό. Η απόφαση Σπίρτζη προκάλεσε ήδη την αντίδραση της Αττικής Οδού, η οποία με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση προανήγγειλε την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΠΝΠ.

Με την απόφαση αυτή που είχε προαναγγελθεί από μέρες από τον κ. Σπίρτζη, το υπουργείο ζητεί να τεκμηριωθούν τα οικονομικά δεδομένα του έργου και οι λόγοι που επιβάλλεται η ανατίμηση των διοδίων. Στη συνέχεια και αφού ελεγχθούν τα οικονομικά στοιχεία που θα προσκομίσει η εταιρία, με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος επιστροφής του έργου στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, στην ίδια ΠΝΠ θα περιλαμβάνεται διάταξη για το «ελευθέρας» από την Αττική Οδό όχι μόνο στις 7 Ιουλίου, ημέρα των εθνικών εκλογών, αλλά από τις 12.00 π.μ. της 6ης Ιουλίου έως τις 08.00 της 8ης Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη σύμβαση η Αττική Οδός επιστρέφει στο Δημόσιο το 2024.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα