Τραγωδία για «μαύρο» μεροκάματο

Για να αποφύγει έλεγχο πήδηξε από τον 1ο όροφο του Κρατικού Νίκαιας 50χρονη αποκλειστικήΤη δεινή κατάσταση και τις σοβαρές ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας ήρθε να επιβεβαιώσει η τραγωδία, το πρωί του Σαββάτου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με θύμα μια 50χρονη γυναίκα από την Αρμενία, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο παράνομα ως αποκλειστική. 

Ηταν γύρω στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, όταν την ηρεμία που επικρατούσε στους διαδρόμους της Β’ Παθολογικής Κλινικής τάραξαν τα ποδοβολητά και οι φωνές ασθενών και των συνοδών τους. Οπως είπαν αργότερα οι αυτόπτες μάρτυρες, τη μια στιγμή είδαν μια 50χρονη, η οποία εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, να ανοίγει την μπαλκονόπορτα για να κρυφτεί από το προσωπικό φύλαξης, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, και την αμέσως επόμενη να πηδά από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου, θεωρώντας μέσα στον πανικό και την αγωνία της πως έτσι θα γλίτωνε τις συνέπειες! 

Στη συνέχεια, η άτυχη αλλοδαπή μεταφέρθηκε με πολλαπλά κατάγματα στα Επείγοντα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους γιατρούς ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά της και έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. 

Ωστόσο, τα τραύματα από την πτώση αποδείχθηκαν βαριά, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τι λέει ο Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, η άτυχη αλλοδαπή έχασε τη ζωή της για μόλις… 30 ευρώ! «Δυστυχώς, ένας άνθρωπος για 30 ευρώ έχασε τη ζωή του σε ένα δημόσιο νοσοκομείο…» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος. 

Το πρόβλημα με τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες είναι πολύ έντονο τα τελευταία χρόνια, καθώς, εξαιτίας των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία η επιλογή αποκλειστικής από τους συνοδούς των ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να βρίσκονται στο πλευρό των οικείων τους, θεωρείται μονόδρομος. 

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται από ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου. 

Ωστόσο, για λόγους κόστους, αρκετά συχνά η επιλογή γίνεται εκτός του καταλόγου.

—-

Σχόλιο – ντροπής στα social media 

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Athens Voice για την αποκλειστική νοσοκόμα που έχασε τη ζωή της πηδώντας από τον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Η εφημερίδα σχολίασε το τραγικό γεγονός με μια ανάρτηση στη στήλη της με τίτλο Inbox, ενώ ανέβηκε και στην επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο facebook.

Στην ανάρτηση αναφέρεται: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού». Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση, η Athens Voice εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οταν οι αναγνώστες μας προσβάλλονται από μια δημοσίευση, οφείλουμε να ζητάμε συγγνώμη, ακόμα κι αν είχαμε τις καλύτερες προθέσεις». Μάλιστα, όπως τονίζεται: «Παρά τις προθέσεις μας, το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Οχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες, ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας».

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Πρωτογενές πλεόνασμα μισανθρωπισμού

Μισανθρωπισμός. Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό το χτικιό, το οποίο πλήττει ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Ο μισανθρωπισμός στην εποχή μας δεν ξεκινά από «τα κάτω», αλλά από τις θεωρούμενες «ανώτερες» βαθμίδες της κοινωνικής κλίμακας, αυτές που υποτίθεται ότι πρέπει να ασκούν καθοδηγητικό ρόλο και να δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους.

Ο αριστερισμός και ο νεοφιλελευθερισμός είναι δύο δρόμοι που οδηγούν γρήγορα και σίγουρα στον μισανθρωπισμό. Οπως δεν πρόκειται να ξεχαστεί η αθλιότητα του νοσηρού «Πιτσιρίκου» που κορόιδευε τους δολοφονημένους της Marfin, έτσι θα μείνει ως υπόδειγμα εκδηλωμένης απανθρωπιάς η αθλιότητα που έγραψε η «Athens Voice» για τον τραγικό θάνατο της αποκλειστικής νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Ντροπή…

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα