Προκαλεί η Ασάφογλου με τον διορισμό των μουφτήδων στη Θράκη

Συνεχίζει να προκαλεί η επικεφαλής του εμφανιζόμενου ως μειονοτικού κόμματος DEB Σιγκντέμ Ασάφογλου. Επιχειρεί τη νομιμοποίηση του κόμματός της και αξιώνει η ελληνική κυβέρνηση να τους δίνει λόγο όσον αφορά τον διορισμό των μουφτήδων στη Θράκη.

Με συνέντευξή της στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, η επικεφαλής του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ ή DEB) Σιγκντέμ Ασάφογλου επιτέθηκε στην Ελλάδα και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν συμβουλεύτηκε το κόμμα της στον διορισμό των μουφτήδων στη Θράκη. «Ελπίζω η κυβέρνηση της χώρας να δει την αλήθεια και από δω και πέρα να αναγνωρίσει τον ρόλο του ΚΙΕΦ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αν μας είχαν συμβουλευθεί, ίσως να είχαμε βρει κοινό έδαφος» πρόσθεσε η προκλητική Ασάφογλου, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του μειονοτικού κόμματος να αποκτήσει ρόλο μεσάζοντα στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Σε όσους μάς λένε “αν είστε Τούρκοι, πηγαίνετε στην Τουρκία” απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Οχι, δεν θα πάμε, γιατί αυτό το μέρος μάς ανήκει όσο και σε εσάς» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Σημείωσε, ακόμη, ότι το ΚΙΕΦ «δεν αποτελεί απειλή, αλλά πηγή πλούτου για την Ελλάδα» και την ίδια στιγμή τόνισε: «Δεν πάμε πουθενά, ζούμε στη δυτική Θράκη, στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι που προσπαθούν να συνεισφέρουν στην Ελληνική Δημοκρατία». Υπενθυμίζεται ότι το μειονοτικό κόμμα αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά οι μουσουλμάνοι της Θράκης τόνισαν με ανακοίνωσή τους πως το ΚΙΕΦ δεν εκφράζει τις απόψεις τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα