Αφησε τη Σύνοδο και πήγε για ρακές!

Ατόπημα Τσίπρα, που έφυγε από τις Βρυξέλλες πριν τελειώσουν οι εργασίες

Ανέθεσε στον Ισπανό Σάντσεθ την εκπροσώπηση της Ελλάδας Ετρεξε για τα ψηφαλάκια στην Κρήτη, ενώ στην Ευρώπη αποφασίζονται το μέλλον των λαών και τα πρόσωπα «κλειδιά»Η Θέση μας: Ο πρωθυπουργός ως κομματάρχης

Ο Τσίπρας έτρεξε για τα… ψηφαλάκια στην Κρήτη την ώρα που παιζόταν το μέλλον της Ευρώπης! Θα «εκπροσωπηθεί» από τον Ισπανό Σάντσεθ

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε στη μέση τη Σύνοδο Κορυφής για να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του στην Ελλάδα, αδιαφορώντας εντελώς αν δείχνει πως δεν δίνει καμία σημασία στα εθνικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, αυτοαναιρείται άγρια μόλις λίγα 24ωρα μετά τη φασαρία που έκανε για τη ματαίωση του ντιμπέιτ. 

Τότε ο κ. Τσίπρας, και γενικότερα το συριζαϊκό αφήγημα, υποστήριζε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει τις Βρυξέλλες και να πάει για προεκλογικά… πουρνάρια, δεδομένου ότι η Σύνοδος Κορυφής θα αποφάσιζε για ένα κρίσιμο θέμα που μας αφορά άμεσα ως χώρα, όπως αυτό της εκλογής της επόμενης ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θεωρείται κρισιμότατο σε όλες τις εκφάνσεις του για τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο υποθέσεις, πολύ περισσότερο όταν ως λαός έχουμε πικρή πείρα στο παρελθόν από ανθέλληνες Ευρωπαίους σε ηγετικές θέσεις, λόγου χάρη από τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα διερρήγνυε τα ιμάτιά του κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. που υποστήριξε τον Βαυαρό για τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το «κλου» της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί από τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ, καθώς και οι δύο στηρίζουν για τη θέση του κ. Γιούνκερ τον Ολλανδό σοσιαλιστή Φρανς Τίμερμανς.

Χθες, αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα το μεσημέρι στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για να μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου θα μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου όταν ρωτήθηκε αν η Σύνοδος Κορυφής είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Σήμερα το μεσημέρι, και ενώ στις Βρυξέλλες θα αρχίζει εκ νέου η Σύνοδος Κορυφής, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί και να μιλήσει σε κοινή εκδήλωση που οργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα