Ο Τσίπρας απών την κρίσιμη ώρα

Οι Γερμανοί, πλέον, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Αυτό φανερώνει η πρότασή τους, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή, να διοριστούν επικεφαλής της Κομισιόν η πρώην υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και αφεντικό στην ΕΚΤ η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Θέλουν να ελέγχουν την Ε.Ε. από την αρχή μέχρι το τέλος της, από τη βάση της πυραμίδας μέχρι την κορυφή της. Οι Γερμανοί πραγματοποιούν ένα από τα τελευταία βήματα προς την απόλυτη κυριαρχία της Ε.Ε., επειδή σιγουρεύτηκαν ότι δεν προβάλλονται σημαντικές αντιστάσεις και δεν έχει νόημα να περιμένουν άλλο.

Ολα τα προαναφερθέντα είναι προφανή. Αυτό, όμως, που χρήζει ανάλυσης και σχολιασμού είναι η απουσία της Ελλάδας από τις εξελίξεις. Η πατρίδα μας δεν συμμετείχε στο μεγάλο «αλισβερίσι», στις διαπραγματεύσεις και στον διάλογο για τη μορφή που θα έχει η Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια.

Η απουσία μας δεν οφείλεται σε κάποιον αστάθμητο παράγοντα, αλλά στον ίδιο τον Ελληνα πρωθυπουργό!

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέχασε εύκολα ότι… πρωθυπουργεύει. Επέλεξε να ασκήσει καθήκοντα κομματάρχη, έφυγε άρον άρον από την έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και πήγε να μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, σε προεκλογική συγκέντρωση! Για να συμπληρωθεί η απωθητική εικόνα του κυβερνητικού τραγέλαφου, ο Αλέξης Τσίπρας σε γραπτή δήλωσή του αποκάλυψε ότι ανέθεσε το καθήκον της εκπροσώπησής μας στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ!

Εκείνος που έλεγε ότι το κόμμα του θα άλλαζε τη μορφή της Ευρώπης και υποσχόταν πως θα ηγείτο προσπάθειας χειραφέτησης των λαών που πιέζονται από την περιοριστική και ασφυκτική πολιτική των Γερμανών απλά την κοπάνησε! Το κόμμα του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχανε ευκαιρία παρέμβασης στον διάλογο για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, δεν είπε ούτε έγραψε λέξη γι’ αυτό το πρώτης τάξεως ατόπημα.

Ενας λογάς πρωθυπουργός τα βροντάει την πιο κρίσιμη ώρα και πάει να βομβαρδίσει με πομφόλυγες οπαδούς του σε κομματική συγκέντρωση. Θα ήταν μόνο κωμικό αν δεν αφορούσε την πατρίδα μας, την Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα