Δεν πήραν μάθημα από την τραγωδία! Βουνό τα εύφλεκτα μπάζα στο Μάτι

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι το Μάτι, έναν χρόνο μετά την τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους και βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα, έχει αφεθεί στην τύχη του ακόμη ένα καλοκαίρι.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα αλλά και εικόνες που εξασφάλισε το newsbreak.gr, ο δρόμος προς το Κόκκινο Λιμανάκι έχει μετατραπεί ξανά σε χωματερή με μπάζα, σκουπίδια και, το χειρότερο, ξερά δέντρα, που ανά πάσα στιγμή, εν μέσω και των υψηλών θερμοκρασιών, μπορούν να γίνουν το «υλικό» που θα οδηγήσει σε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο, σαν αυτή που βίωσε η περιοχή το καλοκαίρι του 2018.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αγανάκτηση είναι ότι -προφανώς- ο κρατικός μηχανισμός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν διδαχθεί από τα λάθη τού όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, δεν έχουν καταλάβει και, το χειρότερο, δεν έχουν μάθει τίποτα από την εθνική τραγωδία και τους δεκάδες νεκρούς.

Ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κράτος είναι ανίκανο να προχωρήσει ακόμα και στις στοιχειώδεις ενέργειες ώστε να αποτρέψει μία νέα πιθανή καταστροφή, θεωρώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών (και όχι μόνο) πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η αδιαφορία των αρμοδίων έρχεται τη στιγμή που τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έφτασαν μέχρι και τον Εθνικό Κήπο να κλείσουν εξαιτίας της έντασης των ανέμων και του καύσωνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα