ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Ο Αλ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε ούτε ανθρώπους ούτε αριθμούςΑπό τη
Ζωή Ράπτη*

Το μεγαλύτερο ψέμα του ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε για το τέλος. Στο τελευταίο διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο και την άποψή του για τη ζωή και την πολιτική, αναφέρει: «Δεν γεννήθηκα πολιτικός. Σε μία γειτονιά της Αθήνας μεγάλωσα. Εκεί έμαθα ότι μεγαλύτερη αξία έχουν οι άνθρωποι. Οχι οι αριθμοί. Με αυτόν τον σκοπό διαδήλωσα, αγωνίστηκα, ασχολήθηκα με την πολιτική.

Ως πρωθυπουργός, τους ανθρώπους νοιάζομαι πάνω απ’ όλα». Το πρώτο που αξίζει να σχολιαστεί είναι η στρεβλή αντίληψη του κ. Τσίπρα για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός νομίζει ότι κάποιος «γεννιέται» πολιτικός και αντιτείνει πως όχι μόνο δεν «γεννήθηκε πολιτικός», αλλά μεγάλωσε «σε μια γειτονιά της Αθήνας». λες και είναι πρωτοφανές για Ελληνα πρωθυπουργό να έχει μεγαλώσει στην… Αθήνα.

Φυσικά, δεν είναι αυτό το κυρίαρχο μήνυμα του σποτ. Αυτό που κυριαρχεί είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία για εκείνον από τους αριθμούς και εκείνος με αυτούς ασχολείται, τους ανθρώπους, σε εκείνους αφιερώνει τους αγώνες του. Αγνό θα ήταν τούτο το μήνυμα και συμπαθές αν δεν προερχόταν από κάποιον που με τη μαύρη τετραετία της πρωθυπουργίας του απέδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα και κανέναν – ούτε τους αριθμούς ούτε τους ανθρώπους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το κόμμα του, τα υπόλοιπα των κομματικών στρατών που προσκολλήθηκαν στην εξουσία του δεν υπολόγισαν τίποτα εκτός από την εξουσία, τις ανέσεις της και την… επιβεβαίωση που μπορούν να απολαύσουν μέσω αυτής. Ποιος μπορεί να λησμονήσει την τερατώδη υποκρισία που έριξε στο πανελλήνιο ο κ. Τσίπρας σε μια από τις πιο μεγάλες συμφορές που έχουν πλήξει την πατρίδα μας, τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι;

Ενώ έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι και ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνώριζαν λεπτομερώς ότι υπάρχουν νεκροί, πολλοί νεκροί, και ότι τα χειρότερα με την πυρκαγιά έπονταν, εκείνοι επέλεξαν να παίξουν θέατρο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, απέφευγαν να μιλήσουν για θύματα και έριχναν την μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενοι σε «τραυματίες» και «εγκλωβισμένους» σε ένα «λιμάνι», μόνο και μόνο για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Τόσο νοιάζεται ο κ. Τσίπρας για τους ανθρώπους ώστε μετά την τραγωδία εμφανίστηκε στο Μάτι μέρες μετά μόνος, με ελάχιστους ανθρώπους κοντά του, με κάμερα από το Μαξίμου, ενώ στα πλάνα είδαμε μαυροντυμένη την Ελευθερία Χατζηγεωρίου, την τότε διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, η οποία στη συνέχεια έγινε υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης!

Ποιος μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στη Μάνδρα Αττικής μετά τη φονική πλημμύρα και να μην τολμάει να πλησιάσει την πόλη και να κοιτάει από μακριά, ψηλά από τη γέφυρα της εθνικής οδού, τον μαρτυρικό τόπο; Ούτε οι αριθμοί ευημέρησαν επί των ημερών Τσίπρα στην εξουσία ούτε οι άνθρωποι. Μόνο στα ψέματα και στην αλαζονεία είχαμε μέγα πρωτογενές πλεόνασμα.

*Υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών
με τη Νέα Δημοκρατία

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα