Ο Γαβρόγλου δίνει υπερωρίες πριν ακόμα γίνουν

Ο Κ. Γαβρόγλου ενέκρινε (στο παρά πέντε των εκλογών) κονδύλι μέχρι το τέλος του έτους για τους υπαλλήλους του υπ. ΠαιδείαςΥπερωρίες και χρήματα στους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας μέχρι το τέλος του έτους μοιράζει ο Κώστας Γαβρόγλου, λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές. Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας έσπευσε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην έγκριση υπερωριών για τους περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους που απασχολούνται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας. 

Μάλιστα, η έγκριση αφορά την εκ των προτέρων έγκριση του κονδυλίου για τις υπερωρίες για το β’ εξάμηνο του χρόνου, δηλαδή για υπερωρίες που θα γίνουν μέχρι και 31/12/2019. Κάποιοι θα πουν ότι ο Κώστας Γαβρόγλου για τυπικούς λόγους εκτέλεσης του προϋπολογισμού υπέγραψε το έγγραφο αυτό, ίσως και για να δεσμεύσει τον διάδοχό του ότι θα καταβάλει τις υπερωρίες στο σύνολό τους.

Βέβαια, την απόφαση αυτή θα τη βρει μπροστά του και θα τη χρησιμοποιήσει και ο επόμενος υπουργός Παιδείας, έχοντας… λυμένα τα χέρια του, ότι ο προηγούμενος υπουργός υπέγραψε το κονδύλι για τις υπερωρίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου μπορεί να εγκριθεί υπερωριακή απασχόληση έως 120 ωρών για καθέναν από τους 1.092 υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Η δικαιολογία

Το σχετικό κονδύλι προβλέπει ότι η συνολική οικονομική δαπάνη στον προϋπολογισμό του υπουργείου για υπερωριακή απασχόληση δεν μπορεί να ξεπεράσει για το β΄ εξάμηνο του 2019 το ποσό των 326.900,00 ευρώ.

Προκειμένου δε να αποδειχθεί η ανάγκη για το συγκεκριμένο κονδύλι στο έγγραφο του υπουργείου επισημαίνεται ότι «η υπερωριακή απασχόληση κρίθηκε απαραίτητη για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, παραθέτοντας έναν ολόκληρο κατάλογο με όλες τις πιθανές εργασίες που διεκπεραιώνονται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί υπάλληλοι ξεπερνούν τους εαυτούς τους και όντως εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς, γράφοντας πολλές εργατοώρες, όπως και οι σκληρά εργαζόμενοι υπάλληλοι στον ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις οι υπερωρίες είναι πλασματικές και το ποσό αποδίδεται σε κάθε περίπτωση στους δικαιούχους.

Για την ιστορία, το έγγραφο για τις υπερωρίες του α΄ εξαμήνου του 2019 υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο. Και τότε το κονδύλι ήταν 326.900,00 ευρώ. Πάντως, ούτε οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης έμειναν δυσαρεστημένοι, καθώς και σε αυτούς εγκρίθηκαν για το β΄ εξάμηνο υπερωρίες 2.712.385,56 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα