Εξώδικο Μητρούσια – Καραγιαννίδη για αναφορά τους ως μελών των Πυρήνων

Εξώδικο στη «δημοκρατία» έστειλαν οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης, στο οποίο αναφέρουν: «Στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 3.7.2019 και ειδικότερα στο πρωτοσέλιδο και στις σελίδες 18-19, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα σας δημοσιεύσατε φωτογραφίες του α’ και του β’ από εμάς συνοδευόμενες από παραπλαvητικούς, αvαληθείς και συκοφαvτικούς ισχυρισμούς στους τίτλους και στο αντίστοιχο άρθρο.

Ειδικότερα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας σε κίτρινο πλαίσιο με τίτλο “OI ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ… ΕΞΟΔΟ” δημοσιεύσατε φωτογραφία του α’ από εμάς (δεξιά φωτογραφία) και στο εσωτερικό αυτής, σελίδες 18-19, δημοσιεύσατε ανυπόγραφο άρθρο με φωτογραφίες και των δύο μας (δύο πρώτες φωτογραφίες) υπό τον τίτλο “Αποφυλακίζοvται μέλη των ‘Πυρήνων’!”. Οι φωτογραφίες μας και οι λοιπές φωτογραφίες του άρθρου συνοδεύονται από τη λεζάντα “Μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς σε στιγμιότυπο από την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα και σε πορτρέτα πoυ δημοσίευσε η «ΕΛ.ΑΣ.”. Το ως άνω δημοσίευμα και φωτογραφίες αvαδημοσιεύθηκαv στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας.

Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό και οφείλατε να γνωρίζετε, τόσο ο α’ όσο και ο β’ από εμάς αθωωθήκαμε οριστικά και αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης σε οργάνωση του άρθρου 187Α ΠΚ και ειδικότερα από την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” με απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών 2008/26.6.2017 και εν συνεχεία με την υπ’ αρ. 2097/26.7.2018 απόφαση του ιδίου ως άνω δικαστηρίου εκδοθείσα επί έτερης υπόθεσης στην οποία φερόμασταν κατηγορούμενοι.

Περαιτέρω, όπως επίσης οφείλατε να γνωρίζετε, ο μεν α’ από εμάς αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2017, ο δε β’ από εμάς τον Ιούλιο του 2017.

Ως εκ τούτου, η παράθεση φωτογραφιών μας αναφορικά με διαδικασίες που δεν αφορούν εμάς και ο χαρακτηρισμός “Πυρήνες” και “μέλη των Πυρήνων”, ήτοι η ευθεία και άμεση σύνδεσή μας με δικαστικές υποθέσεις και κατηγορίες από τις οποίες έχουμε αθωωθεί αμετάκλητα, παραβιάζει κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή μας.

Επειδή αμφότεροι έχουμε αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Επειδή αμφότεροι έχουμε αποφυλακιστεί από το 2017.

Επειδή η δημοσίευση φωτογραφιών μας και η σύνδεσή μας με νομικές και δικαστικές διαδικασίες στις οποίες δεν εμπλεκόμαστε με κανέναν τρόπο αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας, παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού και προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

Εν όψει των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ για την ως άνω δημοσίευση των φωτογραφιών μας σε συνδυασμό με τους προαναφερθέvτες τίτλους και το άρθρο στο φύλλο της εφημερίδας σας της 3.7.2019 και στην ιστοσελίδα www.dimokratianews.gr, και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ με την παρούσα, όπως προβείτε:

α) δημοσίως σε επανορθωτικό δημοσίευμα στο αμέσως επόμενο από τη λήψη της παρούσας καθημερινό φύλλο σας και συγκεκριμένα τόσο στο πρωτοσέλιδο όσο και στο εσωτερικό της εφημερίδας, σε ανάλογη θέση με το ως άνω δημοσίευμά σας, δημοσιεύοντας το περιεχόμενο της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μας,

β) σε ανάκληση της ανάρτησης στην ιστοσελίδα σας www.dimokratianews.gr στη διεύθυνση https://www.dimokratia news.gr/content/100322/apofyla kizontai-meli ton-pγrinon και σε επανορθωτικό δημοσίευμα σε ανάλογη θέση, δημοσιεύοντας το περιεχόμενο της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μας,

γ) σε δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά σε βάρος μας παρουσιάστηκαν στην πρώτη σελίδα και στο άρθρο των σελ. 18-19 της εφημερίδας σας της 3.7.2019 και στην ιστοσελίδα σας www.dimokratianews.gr, άλλως, σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η τεθείσα προθεσμία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ρητά ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας εναντίον σας.

—-

Η «δημοκρατία» σημειώνει: Οι κύριοι Καραγιαννίδης και Μητρούσιας όπως είναι γνωστό στο πανελλήνιο καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 σε 14 χρόνια κάθειρξη έκαστος για τη συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Είναι δηλωμένοι αναρχικοί και στο παρελθόν με κείμενά τους αναφέρονταν στον «σύντροφό τους» Κουφοντίνα και σε άλλους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Ωστόσο πράγματι τον Ιούνιο του 2017 αθωώθηκαν από το 5μελές Εφετείο που δεν τους θεώρησε μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, παρότι έκρινε τον Καραγιαννίδη ένοχο για συνέργεια σε κατοχή εκρηκτικών. Πράγματι αποφυλακίστηκαν το 2017.

Η «δημοκρατία» (με δεδομένο την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τις συνεχείς παρεμφερείς δίκες) εκ παραδρομής δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους (αυτές που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.) μαζί με άλλους καταδικασμένους από το Εφετείο και ως προς αυτό τους ζητεί συγγνώμη, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα