Θρασύδειλος και μικροπρεπής

Απουσίασε από την «αλλαγή φρουράς» στο Υγείας. Κικίλιας: «Θα αναδείξουμε τους αφανείς ήρωες του συστήματος»Η απουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τη χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν ακόμη μία απρέπεια του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ο επί 4,5 χρόνια αναπληρωτής υπουργός αδιαφόρησε ακόμα μια φορά για τον θεσμικό ρόλο του απλά επιβεβαίωσε τον… πολιτικό πολιτισμό και το ήθος που τον διακρίνει. 

Και μπορεί οι περισσότεροι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, φορείς και εκπρόσωποι του Τύπου, που ήταν στην κατάμεστη αίθουσα τελετών, να βρέθηκαν προ εκπλήξεως με την αγένειά του, ωστόσο υπήρχαν και ορισμένοι δημοσιογράφοι που είχαν βάλει στοίχημα ότι δεν θα εμφανιστεί ως γνήσιος… θρασύδειλος και τζάμπα μάγκας που είναι – και το κέρδισαν!

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ο κ. Πολάκης θα μείνει στην ιστορία του νευραλγικού υπουργείου Υγείας ως ο πρωτόγονος πολιτικός που δεν αντιλήφθηκε ποτέ τη σοβαρότητα της θέσης του και που όλη του την… ενέργεια την εκτόνωνε στο facebook καθυβρίζοντας όσους είχαν διαφορετική άποψη από τη δική του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, δεν θέλησε να σχολιάσει την απουσία του κ. Πολάκη, πάρα τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αυτό όμως ήταν αναμενόμενο, καθώς ο κ. Ξανθός είναι ένας άνθρωπος πολιτισμένος και χαμηλών τόνων.

Τον κάλυψε

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ουσιαστικά «κάλυψε» τον κ. Πολάκη λέγοντας: « Ο κ. Πολάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και μου εξήγησε πως οικογενειακές υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Κρήτη. Μου είπε ακόμη πως κάποια στιγμή θα με ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του».

Η απουσία του κ. Πολάκη, άλλωστε, έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να παρακολουθήσουν μια τελετή παράδοσης – παραλαβής όπου ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο νυν Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης έδωσαν μαθήματα ευγένειας και ευπρέπειας, όπως άλλωστε αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στην ομιλία του ο κ. Ξανθός τόνισε: «Θεωρώ ότι αυτό που μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα στο τέλος της μέρας είναι ότι έχουμε ένα σύστημα υγείας όρθιο, λειτουργικό, αξιόπιστο και κυρίως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες».

Ο κ. Κικίλιας παίρνοντας τον λόγο επισήμανε: «Οι πολίτες αποφασίζουν ποια είναι η εικόνα της Υγείας και το αποτέλεσμα της κρίσης τους είναι πως είναι μια κακή εικόνα. Κι εμείς θα την αλλάξουμε».

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί όλες τις δομές Υγείας της χώρας και αναφέρθηκε στους «αφανείς ήρωες του συστήματος υγείας, νοσηλευτές και γιατρούς, που θα τους αναδείξουμε».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, δίνοντας και το στίγμα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, επισήμανε: «Νομίζω το πιο σημαντικό δεν είναι να ρίχνουμε ευθύνες στο τι έγινε σωστά, τι δεν έγινε, τι έκαναν οι προηγούμενοι, τι δεν κάναμε εμείς. Στόχος μας είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα