Μόνιμα… «Μαζί» με τους υπουργούς!

Φιλόδοξο μοντέλο διακυβέρνησης, με ηλεκτρονική παρακολούθηση των επιδόσεων κάθε χαρτοφυλακίουΕνα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε έως σήμερα, που η δράση κάθε υπουργού θα παρακολουθείται και μάλιστα ηλεκτρονικά από το πρωθυπουργικό γραφείο, παρουσίασε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Το συγκεκριμένο σύστημα θα αξιοποιήσει το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί» και ουσιαστικά θα επιτρέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβλέπει στενά και σε καθημερινή βάση κατά πόσον και με ποια ταχύτητα προωθούνται οι στόχοι και οι δράσεις των υπουργών.

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα μέλη της κυβέρνησής του, τα οποία γνωρίζουν πλέον ότι κάθε τους κίνηση τελεί υπό αυστηρό έλεγχο.

Πλέον, δίπλα σε κάθε υπουργικό γραφείο θα υπάρχουν άνθρωποι της προεδρίας της κυβέρνησης, του στενού επιτελείου δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι θα βάζουν τα δεδομένα στο σύστημα «Μαζί» και με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η καταγραφή της δράσης του κάθε υπουργείου και του κάθε υπουργού.

Με το σύστημα αυτό πρακτικά θα δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο να διαπιστώνουν την πρόοδο, αλλά και να εντοπίζουν τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

Συνδυασμός

Το σύστημα «Μαζί» σε συνδυασμό με τη νέα λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάζει κάθε μήνα και θα γίνεται, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, ουσιαστική συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, θα βοηθάει στην επαναφορά της ορθολογικής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, που σήμερα -κατά τις ίδιες πηγές- συνιστά ένα από τα μεγάλα εμπόδια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Από την κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημείωναν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που θα «τρέξει» έως τις 10 Αυγούστου.

Το νέο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για τον συντονισμό του κυβερνητικού προγράμματος θα τροφοδοτείται με όλα τα έργα και τις ενέργειες που το συνθέτουν σε σχέση με τους αντίστοιχους στόχους και δράσεις, θα προσδιορίζει τα κατά περίπτωση συναρμόδια υπουργεία, καθώς και τους συναρμόδιους φορείς, θα ελέγχει τον προγραμματισµό κάθε δράσης με βάση το οριοθετημένο χρονοδιάγραμμα, θα περιλαμβάνει τις εκθέσεις προόδου για την πορεία κάθε προγράμματος και θα υποστηρίζει την επικαιροποίηση του προγράμματος με προσθήκη νέων έργων κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα