Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός των barcodes

Κι άλλος «θρίαμβος» Παππά! Δεν πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για τον έλεγχο κυκλοφορίας των εφημερίδωνΣχεδόν πέντε χρόνια ήταν στο (καταργημένο πλέον) υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής οι Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος και είχαν υποσχεθεί τα πάντα! Από μεγάλα έργα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και «γρήγορου» internet μέχρι πρωτοβουλίες στήριξης των εφημερίδων και εξυγίανσης της αγοράς των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Τελικά, δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Ακόμα και οι λίγοι διαγωνισμοί που προχώρησαν ακυρώνονται πλέον ο ένας μετά τον άλλον ως φωτογραφικοί!

Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί ο διαγωνισμός για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας του Τύπου, ώστε να υπάρχει διαφανής εικόνα στην αγορά, μέσω γραμμωτού κώδικα (barcode). Ο διαγωνισμός άρχισε πριν από περίπου έναν χρόνο, προχώρησε με αμφισβητούμενες διαδικασίες και, όπως ήταν φυσικό, ακυρώθηκε προ ημερών από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως φωτογραφικός.

Στις 5 Ιουλίου το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικύρωσε τη σύμβαση με την κοινοπραξία ΟΤΕ – Singular, που είχε υποβάλει τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό για τα barcodes. Στην απόφαση αναφέρεται ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού είχαν τεθεί όροι που παραβιάζουν τον νόμο για τις δημόσιες προμήθειες και «τις θεμελιώδεις αρχές του κοινοτικού δικαίου των δημοσίων συμβάσεων, ιδίως δε της αναλογικότητας, της ίσης μεταχείρισης και της προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού…».

«Φωτογραφικές»

Τόσο ο κ. Παππάς και οι συνεργάτες του όσο και το Ελεγκτικό Συνέδριο είχαν λάβει έγγραφες καταγγελίες από τρεις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πως οι προδιαγραφές του διαγωνισμού «φωτογράφιζαν» συγκεκριμένες συσκευές ανίχνευσης των barcodes μιας κινεζικής εταιρίας. Ομως ο διαγωνισμός προχώρησε και κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, ύψους περί τα 10.000.000 ευρώ, από την κοινοπραξία ΟΤΕ – Singular, η οποία και ανακηρύχθηκε ανάδοχος στις αρχές Μαρτίου.

Ομως η σύμβαση δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα άλλο ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του κ. Παππά να μείνει στα χαρτιά. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 16.000.000 ευρώ, με δυνατότητα επέκτασης κατά 50% στα 24.000.000 ευρώ! Ο Ν. Παππάς έσπευσε την προηγούμενη εβδομάδα να εκδώσει και ανακοίνωση για τα δήθεν μεγάλα έργα που δρομολογήθηκαν επί των ημερών του. Ανέφερε μάλιστα «εμβληματικά έργα», όπως το «Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων», που είναι ακόμα στα χαρτιά, και το «Σύζευξις ΙΙ», έργο που είχε σχεδόν συμβολαιοποιηθεί όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ προ πενταετίας και χρειάστηκε πέντε χρόνια για να το προχωρήσει!

Στην πραγματικότητα κανένα μεγάλο έργο και καμία από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του κ. Παππά δεν υλοποιήθηκαν.

Ειδικά στο μέτωπο της εξυγίανσης και της στήριξης του Τύπου, που ήταν δήθεν η βασική προτεραιότητά του. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα