Κωμικό σόου από τον Βαρουφάκη στη Γαλλία

Eνα στιγμιαίο σπρώξιμο, όπου οι ώμοι ακουμπούν ο ένας στον άλλον, όπως συνηθίζεται σε πολυσύχναστα μέρη σαν τα αεροδρόμια, ήταν η αφορμή που αναζητούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να δώσει ακόμη ένα σόου. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, για να προκαλέσει εντυπώσεις, κατήγγειλε ότι ενεπλάκη σε επεισόδιο με Γάλλο αστυνομικό στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» κατά τη διαδικασία ελέγχου και πως κακοποιήθηκε μάλιστα!

Η αλήθεια είναι άλλη, όπως προκύπτει από το σχετικό βίντεο, αλλά και από τα λεγόμενα του ίδιου του πρώην υπουργού Οικονομικών, στο οποίο παραδέχεται ότι «οι αγκώνες τους ακούμπησαν ο ένας τον άλλον».

Μετά τα φούσκωσε, καταγγέλλοντας βίαιη αντίδραση και σωματική βία σε βάρος του από τον Γάλλο αστυνομικό. Επειτα από αυτό ο κ. Βαρουφάκης στο βίντεο εμφανίζεται να τον αποκαλεί «όνειδος για τη γαλλική αστυνομία και το έθνος του (σ.σ.: γαλλικό)» και, αρνούμενος να ακολουθήσει τις εντολές του αστυνομικού, απαιτεί την παρουσία υψηλόβαθμου αξιωματικού.

Οπως καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο αστυνομικός τού άρπαξε το διαβατήριό του και του είπε να στηθεί στον τοίχο. Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης υπέβαλε και μήνυση κατά του Γάλλου αστυνομικού, απαιτώντας επίσημη συγγνώμη από τη γαλλική αστυνομία και την αυστηρή επίπληξη του αστυνομικού.

Ωστόσο δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά έδωσε και δραματικές διαστάσεις στο περιστατικό, καταγγέλλοντας ότι «αποδομείται η Ευρώπη και αφήνεται όλο και περισσότερο σ’ έναν αυταρχισμό χωρίς ειρμό και χωρίς λογική».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα