Ζάκυνθος: Στο σπίτι του ο 27χρονος πατροκτόνος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι το Εφετείο, μετά την επιβολή ποινής 8ετούς κάθειρξης. Τι είχε πει στην απολογία του

Στη θαλπωρή του σπιτιού του και την αγκαλιά της μητέρας του επιστρέφει σήμερα ο 27χρονος Αλέξης από τη Ζάκυνθο μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας να αναστείλει μέχρι την έφεση την ποινή της 8ετούς κάθειρξης που του επέβαλε για τη δολοφονία του πατέρα του.

Το δικαστήριο έκρινε μεν ένοχο τον 27χρονο πατροκτόνο, αλλά του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη, αλλά και της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς του νεαρού για τη βίαιη συμπεριφορά του συνταξιούχου ταχυδρόμου.
Ο Αλέξης στην απολογία του ενώπιον των δικαστών είχε περιγράψει τη νοσηρή κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι, αλλά και τη σκληρή καθημερινότητα που βίωνε στο πλευρό του πατέρα του.

«Ηταν τέρας»

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Τρώγαμε ψωμί με αίμα. Εσταζε το αίμα στο πιάτο και αναγκαζόμουν να το φάω» είχε πει ο 27χρονος, εξηγώντας πως το θύμα τον έδενε, τον υπέβαλλε σε βασανιστήρια και τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

«Τα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος μαζί του και πολλές φορές που ξυπνούσα τον έβρισκα κολλημένο επάνω μου. Δεν μου επέτρεπε να πάω στο σχολείο και με ανάγκαζε να ζητιανεύω στην Κυλλήνη» ανέφερε.

«Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους εμφάνισης κάθε 1η και 15η σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα» δήλωσε ο συνήγορός του Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση και εξήρε την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας, αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους, τους λαϊκούς δικαστές.