Πήλιο: Αρχίζει το Μουσικό Χωριό στον Αγ. Λαυρέντιο

Πραγματοποιείται για δέκατη τρίτη χρονιά

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την 1η Σεπτεμβρίου στο μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου το Μουσικό Χωριό, το οποίο διεξάγεται για δέκατη τρίτη χρονιά. Το ανωτέρω διάστημα ο Αγιος Λαυρέντιος θα μεταμορφωθεί σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς. 

Το Μουσικό Χωριό διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, της τοπικής κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2018). Αποτελείται από τέσσερις εβδομαδιαίες περιόδους (15-22 Ιουλίου, 5-11 Αυγούστου, 19-25 Αυγούστου, 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου) και φέτος τα εργαστήρια, οι παραστάσεις και οι συμβιωτικές δράσεις των δύο κεντρικών εβδομάδων (9-25 Αυγούστου, 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου) θα έχουν ως άξονα το παλλόμενο σώμα με όλες τις «εγγραφές» του στον χώρο των παραστατικών τεχνών.

Ελεύθερη είσοδος

Τα βιωματικά εργαστήρια, οι διαλέξεις, οι δεκάδες παραστάσεις και οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν θα λάβουν χώρα στις κτιριακές υποδομές και στο φυσικό περιβάλλον του Αγίου Λαυρεντίου, με ελεύθερη είσοδο.

Τις δράσεις συντονίζουν 25 ειδήμονες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της περφόρμανς, των επιστημών και των σωματικών τεχνών, μεταξύ αυτών οι Σαβίνα Γιαννάτου, Ταξιάρχης Βασιλάκος, Julianna Bloodgood, Ralal Habel, Αντης Σκορδής, Μαρία Σιδέρη, Αλέξανδρος Ριζόπουλος, Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ, Αλεξάνδρα Καζάζου, Μαρία Λάππα κ.ά. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο https://www.music-village.gr/gr/.