Συνάντηση-μυστήριο Μητσοτάκη – Σαμαρά για τη θέση του επιτρόπου

Χωρίς δηλώσεις το ωριαίο ραντεβού Κυριάκου – Σαμαρά με φόντο την ΚομισιόνΕφ’ όλης της ύλης συνάντηση επί μία ώρα είχαν χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς, με φόντο τα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να επιθυμεί μία θέση επιτρόπου και αντιπροέδρου στην Κομισιόν.

Οι δύο πλευρές δεν δίνουν περαιτέρω πληροφορίες για το εν λόγω θέμα και αρκούνται μόνο να επισημάνουν ότι το τετ α τετ των δύο ηγετών που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή διεξήχθη σε «ιδιαίτερα φιλικό κλίμα» και «συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά την 7η Ιουλίου και τις προοπτικές της χώρας υπό το φως της νίκης της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για την «ολόθερμη στήριξή του σε όλη την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών».

Η συνάντηση πάντως του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά γίνεται και στο φόντο των περαιτέρω εμποδίων που θέτει για τη μετακίνηση του πρώην πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες το γεγονός ότι ναυάγησε η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, ενώ την ίδια στιγμή ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι μια επιλογή που οι Ευρωπαίοι θα έβλεπαν περισσότερο θετικά από οποιαδήποτε άλλη.

Βέβαιο επίσης είναι ότι για τον κ. Μητσοτάκη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις του στην Ευρώπη δεν είναι το πρόσωπο που θα καταλάβει τη μία θέση επιτρόπου που δικαιούται η Ελλάδα, αλλά ένα «παραγωγικό» χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν, όπως π.χ. το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια για την εκλογή του από τον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε θερμά τον πρωθυπουργό για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, μόνο γέλια προκαλεί το γεγονός ότι ο Γκουαϊδό απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα, τη στιγμή που ο Νίκολας Μαδούρο φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Σίσι και εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα