Απειλούν τώρα και με βομβαρδισμούς οι Τούρκοι!

Απίστευτο θράσος από τον πρέσβη τους στην Αθήνα, που είπε ότι «όταν σταματούν οι διπλωμάτες, αρχίζουν τα… αεροπλάνα»!Σαν να μην έφταναν οι προκλήσεις που καθημερινά εκτοξεύουν εναντίον της χώρας μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί του, τώρα τη σκυτάλη πήρε και το διπλωματικό προσωπικό της Αγκυρας στο εξωτερικό – και δη στην Αθήνα!

Ο λόγος για τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο οποίος χθες κάλεσε στην πρεσβεία δημοσιογράφους και, μεταξύ άλλων, φέρεται ότι τους είπε πως όταν σταματά η συζήτηση των διπλωματών, τότε μιλούν τα αεροπλάνα!

Μετά το νέο ξεσάλωμα των Τούρκων, που επί ελληνικού εδάφους αφήνουν ανοιχτό το θέμα να βομβαρδίσουν τη χώρα μας, είναι προφανές πως, αν έγινε εκ μέρους του Οζούγκερτζιν μια τέτοια δήλωση, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την ανάκληση του πρεσβευτή από την Αγκυρα, μια και πλέον είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ελλάδα.

Οπως μετέδιδε χθες η ιστοσελίδα newsbreak.gr, όλα έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την τρίτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016.

Ο Τούρκος πρέσβης δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα,υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική διπλωματία στην Αθήνα σκοπεύει να ανοίξει άμεσα διαύλους διαλόγου με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και να θέσει και αυτό το ζήτημα.

Μάλιστα, σχολίασε πως αναμένει μια «ήπια επαναφορά στις σχέσεις των δύο χωρών», ενώ τόνισε πως η Αγκυρα δεν είναι ευχαριστημένη με το πώς χειρίστηκε την υπόθεση η ελληνική Δικαιοσύνη.

«Πρώτα θέλουμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση και έπειτα θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά ο Οζούγκερτζιν, πριν ρίξει και τη… βόμβα του: «Και οι δύο πλευρές είναι καχύποπτες για τις προθέσεις του άλλου. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Οταν σταματήσει η συζήτηση των διπλωματών, αρχίζουν να μιλούν τα αεροπλάνα»!

Την ίδια ώρα χθες στην Τουρκία ο «σουλτάνος» είχε φροντίσει να στήσει ένα ολόκληρο επικοινωνιακού τύπου «πανηγύρι», πάντα με φόντο την επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Αφού νωρίτερα είχε φροντίσει και αυτός να προκαλέσει ξανά, στη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους και ιδιοκτήτες των τουρκικών media, λέγοντας πως η Τουρκία δεν ιδρύθηκε έπειτα από έναν πόλεμο με μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, αλλά έπειτα από νίκη κατά των δυνάμεων που την έστειλαν εναντίον τους, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Εκστρατεία, χθες το βράδυ, απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, διαμήνυσε πως «όσο η Τουρκία έχει τους στρατιώτες της, τους αστυνομικούς της και τις μυστικές υπηρεσίες της, κανείς δεν θα επιχειρήσει ποτέ ξανά να καταλάβει αυτή τη χώρα».

«Ξύρισαν τις γενειάδες μας, αλλά μας έκαναν πιο σκληρούς. Και εμείς τους κόψαμε τα χέρια» δήλωσε, ακόμη, μιλώντας για τις εκκαθαρίσεις εναντίον των υποτιθέμενων υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που η Αγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι αναφορές στους S-400, την παραλαβή των οποίων η Αγκυρα διαφημίζει με κάθε τρόπο τα τελευταία 24ωρα, ενώ στη χώρα κατέφθασε το ένατο φορτίο με τα κομμάτια του αντιπυραυλικού συστήματος από τη Ρωσία.

«Αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε τους S-400. Είπαν “δεν μπορούν να τους αγοράσουν…” Τώρα ο στόχος είναι η κοινή παραγωγή με τη Ρωσία. Θα το κάνουμε αυτό» είπε ο «σουλτάνος» και πρόσθεσε: «Η παραλαβή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020»!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα