Λάρισα: Χειροπέδες σε 44χρονο που είχε κάνει το σπίτι του μουσείο με αρχαιότητες

Χειροπέδες πέρασαν προχθές οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε έναν 44χρονο άνδρα, ελληνικής καταγωγής...

..., που είχε μετατρέψει το σπίτι του στη Λάρισα σε ένα μικρό μουσείο γεμάτο με αρχαιότητες ανυπολόγιστης αξίας. 

Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένες έρευνες, οι Αρχές εντόπισαν στην οικία του, στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, μια μαρμάρινη πλάκα με αμφίπλευρη διακόσμηση, πιθανότατα τμήμα θρόνου ή κλίνης, που χρονολογείται στους ύστερους ελληνιστικούς ή ρωμαϊκούς χρόνους, μια χάλκινη υδρία των ρωμαϊκών χρόνων μαζί με τη λαβή και τη βάση της.

Τα αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του αρχαιοκαπήλου με τη βοήθεια του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και των συνεργατών του, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τις Αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν τα κλεμμένα αντικείμενα που έκρυβε στο σαλόνι του σπιτιού του ο 44χρονος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.