Τι απαντά ο Κρέτσος για τα βοσκοτόπια και τη δικαστική έρευνα

Ο Λευτέρης Κρέτσος έλυσε τη σιωπή του επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία σε βάρος του για τα… βοσκοτόπια. Ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απαντώντας στα δημοσιεύματα περί ποινικών διώξεων, διέψευσε ότι του έχει ασκηθεί δίωξη, παραδέχτηκε όμως ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, διευκρινίζοντας από την πλευρά του ότι δεν διερευνάται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά πλημμεληματικού.

«Με τον τρόπο που αναπαράχθηκε η συγκεκριμένη είδηση παραβιάζονται η μυστικότητα της ποινικής προδικασίας και το τεκμήριο της αθωότητας» αναφέρει ο κ. Κρέτσος σε γραπτή του δήλωση.

Σχολιάζει ακόμη ότι «κάποιοι ωστόσο θεωρούν δεδομένο ότι θα παραπεμφθούμε στο ακροατήριο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα» και τους διαβεβαιώνει ότι «αν χρειαστεί και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα πάω δίχως φόβο, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Δηλώνει πεπεισμένος ότι «ορθώς διενεργήσαμε τον διαγωνισμό το 2016» και πως «όλοι όσοι είχαμε άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την υλοποίηση του διαγωνισμού δώσαμε μια πολύμηνη μάχη αξιών κόντρα στα τόσα εμπόδια που έβαλε ένα οργανωμένο και πανίσχυρο μπλοκ οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».

Πλάτη στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Λευτέρη Κρέτσο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υλοποίησε τη συνταγματική επιταγή της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα