Βγαίνει από τη φυλακή ο Φλώρος της Energa

Αναστολή ποινής μέχρι το ΕφετείοΕκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Energa-Hellas Power επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών να αναστείλει την ποινή των 21 ετών για υπεξαίρεση που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η έδρα του Εφετείου τού επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. 

Με βασικό επιχείρημα τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι συνήγοροι του 41χρονου κατηγορουμένου Βασίλης Χειρδάρης, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμαναν πως μετά την 1η Ιουλίου η κατάργηση του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου μειώνει την απειλούμενη ποινή των ισοβίων για τα οικονομικά εγκλήματα στα 15 χρόνια.

Ελαφρυντικά

Οπως εξήγησαν, με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί πρωτόδικα δύο ελαφρυντικά, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή που ενδέχεται να του επιβάλει το δικαστήριο θα είναι πολύ μικρότερη από την πρωτόδικη των 21 χρόνων.

Αλλωστε, κατά τους συνηγόρους του, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας έχει εκτίσει ήδη έξι έτη, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση της Energa.

Οι δικαστές, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γ. Πρασσά, έκαναν ομόφωνα δεκτό το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροί του, ανάβοντας το πράσινο φως στην αποφυλάκισή του.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου τόνισε πως «το αφήγημα ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας οδήγησε στην αποφυλάκιση Φλώρου είναι ξεκάθαρα ένα επιχείρημα πολιτικής ιδιοτέλειας», επισημαίνοντας ότι η χορήγηση της αναστολής της ποινής ήταν αποτέλεσμα της κρίσης των δικαστών και όχι του νέου Ποινικού Κώδικα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα