Τον «έφαγε» ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε νέα κρίση από Κυριάκο, Χρυσοχοΐδη

«Κανένας από τους εμπλεκομένους δεν απομακρύνθηκε. Αντιθέτως, όλοι δήλωσαν περήφανοι για το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους, την ώρα που ακόμη μετράμε νεκρούς» ...

...δήλωνε ακριβώς πριν από έναν χρόνο η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, στοχοποιώντας, μεταξύ άλλων, και τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα (φωτό), πλέον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Και το γραφείο Τύπου της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταγγείλει τη «συνδρομή (στην κυβέρνηση) δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας».

Τι είχε δηλώσει μία μέρα πριν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.; Οτι είναι «περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Εκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους». Λίγες μέρες αργότερα, στις 5 Αυγούστου, ο κ. Τσουβάλας αποστρατευόταν, ωστόσο πάντα αναζητούσε την επιστροφή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή επί κυβέρνησης Τσίπρα, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας από τη νέα κυβέρνηση να τους επανακρίνει και ουσιαστικά να τους επαναφέρει στο Σώμα.

Κατά κάποιον τρόπο, η συγκεκριμένη επιστολή «έπιασε τόπο», με τα ερωτήματα πάντως να είναι πολλά και να χρήζουν απάντησης.