Ασυλο: Με ένα τηλεφώνημα η Αστυνομία στα πανεπιστήμια

Κεραμέως: Θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο. Οι Αρχές θα επεμβαίνουν χωρίς να απαιτείται έγκριση του πρύτανηΧωρίς την έγκριση του πρύτανη και με ένα απλό τηλεφώνημα στην Αστυνομία θα παρεμβαίνουν οι Αρχές μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια». 

Συγκεκριμένα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε, μιλώντας στον ANT1, ότι στα πανεπιστήμια θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο των πανεπιστημίων.

«Εχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε.

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου, είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο». Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δεν θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του πρύτανη και του συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του χρόνου θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι θα δώσουν Κοινωνιολογία, ενώ όσον αφορά το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «στον ίδιο άξονα, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας την ύλη ως παράδειγμα.

Σε ό,τι αφορά το νηπιαγωγείο και τα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, υπογράμμισε πως παρότι η εγγραφή στο νηπιαγωγείο από τα 4 έτη βρίσκει σύμφωνη και την παρούσα κυβέρνηση, «δεν υπάρχουν όμως παντού οι υποδομές για να γίνει πράξη».

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρεθούν οι αίθουσες» τόνισε σχετικά. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν «παγώνουν» οι προσλήψεις.

«Πρώτο μέλημά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, να ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων έως το τέλος του μήνα και να υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να μην υπάρχει κενό».

«Χάσαμε την ευκαιρία»

Αναφορικά με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε ότι «χάσαμε ευκαιρία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», αφού «έχει μπλοκάρει για κάποια χρόνια η λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων», ωστόσο θα μελετηθεί «συνολικά το ζήτημα των προνομίων των κολεγίων».

Οσον αφορά τους «αιώνιους» φοιτητές, η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο των σπουδών», η όποια ρύθμιση όμως «δεν θα επηρεάσει όσους είναι τώρα στα ΑΕΙ».

Η υπουργός ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης των μαθητών δεν αποτελεί προτεραιότητα και επανέλαβε ότι το χτύπημα του κουδουνιού θα

παραμείνει στις 8.15, αφού «η εξαγγελία του πρώην υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα