Εκθεση-καταπέλτης για τη Folli Follie

Μυστήριο με δάνεια 41.000.000 ευρώ προς θυγατρικές. Στα 359.000.000 ευρώ οι πραγματικές πωλήσεις της εταιρίαςAκόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie, με τη δημοσίευση έκθεσης αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας τον Μάιο του 2018, συνεχιζόταν το πλιάτσικο στην εταιρία, όπως προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις του 2017 που πέρασαν από τον έλεγχο της εταιρίας ορκωτών ελεγκτών PwC.

Οι λογιστικές καταστάσεις του 2017, που δημοσιεύθηκαν χθες, δείχνουν ότι το πάρτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου συνεχίζεται έως σήμερα!

Μεταξύ όσων εντόπισαν οι ελεγκτές περιλαμβάνονται δάνεια 41.000.000 ευρώ προς θυγατρικές που ενδεχομένως συνδέονται με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, η πληρωμή εκατομμυρίων ευρώ σε νομικό σύμβουλο για την εξεύρεση επενδυτή κ.ά.

Από τις λογιστικές καταστάσεις του 2017, όπως αναμορφώθηκαν από την PwC, προκύπτει ότι η Folli Follie είχε εκείνη τη χρονιά λειτουργικές ζημιές 75.500.000 ευρώ και ζημιές μετά φόρων περί τα 136.000.000 ευρώ.

Η διοίκηση Κουτσολιούτσου είχε ανακοινώσει κέρδη μετά φόρων 217.000.000 ευρώ και πωλήσεις 1,4 δισ. ευρώ.

Οι πραγματικές πωλήσεις, όμως, ήταν 359.000.000 ευρώ! Στο ταμείο της εταιρίας βρίσκονταν στα τέλη του 2017 γύρω στα 176.600.000 ευρώ, ενώ στις αρχικές λογιστικές καταστάσεις αναφέρονταν 446.000.000 ευρώ. Οι ελεγκτές της PwC επισημαίνουν ότι δεν είναι βέβαιοι ούτε και για αυτά τα μεγέθη.

Μεταξύ των διαπιστώσεων που περιλαμβάνονται στις αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις είναι και μη εγκεκριμένες αμοιβές της Folli Follie προς την οικογένεια Κουτσολιούτσου ή πρόσωπα που συνδέονται με αυτήν.

Σύμφωνα με τους ορκωτούς ελεγκτές, «δεν κατέστη δυνατό να αποκτηθούν αξιόπιστα και επαρκή στοιχεία για την προετοιμασία και την παρουσίαση όλων των γνωστοποιήσεων και επεξηγήσεων που απαιτούνται».

Ετσι, «οι αναθεωρημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις δεν παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, τη χρηματοοικονομική θέση, την επίδοση και τις ταμειακές ροές του ομίλου».

Αντιμετωπίζοντας τον κυκεώνα των θυγατρικών του ομίλου FFG, η PwC σημειώνει ότι «δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιώσουμε την πληρότητα των συναλλαγών με συνδεδεμένα μέρη, καθώς και την ορθή απεικόνιση αυτών στις αναθεωρημένες εταιρικές και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις».

Μετά την ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεων, ακόμη και ο πλέον αισιόδοξος διαπιστώνει ότι δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο ο όμιλος της Folli Follie, παρά όσα υποστηρίζουν εδώ και μήνες η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι προσκείμενες σε αυτήν διοικήσεις.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα