Η Animart στην Υδρα με πλούσιο πρόγραμμα

Το νεοσύστατο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 22 ως 31 ΙουλίουΜε ένα πλούσιο πρόγραμμα η Animart έρχεται στην Υδρα από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα του Δήμου Υδρας και με τη συνεργασία των Εργαστηρίων Τέχνης και Λόγου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Υδρας, σε διάφορους χώρους του νησιού: από την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Υδρας, μέχρι το Καμίνι, τον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια», τη Δημοτική Αγορά και άλλους υπαίθριους χώρους. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ την τιμητική του θα έχει ο κινηματογράφος με αφιερώματα στο έργο του Θανάση Ρεντζή και στον πολυβραβευμένο Υδραίο animator, συνεργάτη μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ, Παναγιώτη Ράππα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Υδρας.

Το φεστιβάλ θα αρχίσει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου (9 μ.μ.) στην Οικία του Αλέξη Βερούκα με το θεατρικό αναλόγιο «O γαρ έρως ως ύδωρ» του Μάνου Λαμπράκη.

Διαβάζει ο Βασίλης Μίχας και σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης.

Την ίδια ημέρα (8 μ.μ.), στο ξενοδοχείο «Υδρούσα» θα παρουσιαστεί η χορευτική παράσταση της Σοφίας Κονδυλιά «The square», ενώ το «Mapping bodies – Site specific dance performance», μια site-specific performance χορού από την ομάδα Trial+Error και πέντε μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, που δημιουργήθηκε ως ιδέα κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαμονής της ομάδας στο νησί, σε σύλληψη της Σοφίας Κονδυλιά, θα παρουσιάζεται (22-26/7) σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Yδρας.

Την ίδια ημέρα (11 μ.μ.), στον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια» θα προβληθεί η πειραματική ταινία του Θανάση Ρεντζή «Βιο-γραφία» και στις 23 Ιουλίου, επίσης στη «Γαρδένια», ο Παναγιώτης Ράππας θα μιλήσει για την πολύχρονη ενασχόλησή του με την τέχνη των κινουμένων σχεδίων και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των θεατών μετά την προβολή επιλεγμένων ταινιών του.

Στις 23 Ιουλίου, στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη η ηθοποιός Δανάη Παπουτσή και η εικαστικός Μαργαρίτα Πέτροβα θα παρουσιάσουν performance. Στις 24 Ιουλίου (9 μ.μ.), στη Δημοτική Αγορά ο Ιταλός φωτογράφος Σάλβο Τζενοβέζι θα ερμηνεύσει το ποίημά του «Active Surrender» («Παράδοση άνευ όρων»).

Η Ρούλα Πατεράκη

Στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη και σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος, στις 27 Ιουλίου (9 μ.μ.), η Ρούλα Πατεράκη θα ερμηνεύσει σε θεατρικό αναλόγιο και σε πανελλήνια πρώτη το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ευλογία», το οποίο βασίζεται στη γνωστή ζωγραφική σύνθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η ευλογία των σημαιών υπό του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού» (1868), και η Γιώτα Βέη θα ερμηνεύσει a cappella ιστορικά δημοτικά τραγούδια.

Στις 23 Ιουλίου (9 μ.μ.), στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη θα παρουσιαστεί και το οπτικοακουστικό έργο «Υδραμα: Ο έπαινος του νερού» της Ros Bandt, της βραβευμένης καλλιτέχνιδας από την Αυστραλία, η οποία δημιούργησε το έργο, με θέμα το νερό, ειδικά για την Animart στην Υδρα.

Στις 26 Ιουλίου (9 μ.μ.), στο ίδιο μέρος ο Χριστόφορος Χριστοφής, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, θα διαβάσει αποσπάσματα από το γνωστό έργο του «Ρόζα, τ’ όνειρο», επάνω στο οποίο στηρίχθηκε η κινηματογραφική ταινία του «Ρόζα».

Στις 28 Ιουλίου (9 μ.μ.), το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει στο Ανοικτό Θέατρο, στο Καμίνι, συναυλία τζαζ με τα σύνολα των μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος «Μουσική τεχνολογία και σύγχρονες πρακτικές».

Στις 29 Ιουλίου (9 μ.μ.), ο χρυσός ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης θα διαβάσει το ποίημα «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου.

Επίσης, στο υπαίθριο θέατρο στο Καμίνι θα παρουσιαστεί στις 30 Ιουλίου (9 μ.μ.) παράσταση με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Οι δραπέτες της σκακιέρας». Πρόκειται για μια σπουδή επάνω στο μουσικό έργο των Ε. Τριβιζά και Γ. Κουρουπού από το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα