Μετά τη θεομηνία βγήκαν τα «κοράκια»

Τα συνεργεία που αναλαμβάνουν την αποκατάσταση των ζημιών στη Χαλκιδική ανέβασαν τις τιμές τους έως και 2.000%Κερδοσκοπία της τάξης έως και 2.000% επιχειρούν να πετύχουν οι επιτήδειοι, ζητώντας υπέρογκες αμοιβές για εργασίες αποκατάστασης υλικών ζημιών στα σπίτια των κατοίκων και στις επιχειρήσεις επαγγελματιών που επλήγησαν από την καταστροφική-φονική καταιγίδα της περασμένης Τετάρτης στη Χαλκιδική. 

Μάλιστα, στο Δασαρχείο Κασσάνδρας αναφέρθηκαν σχετικά περιστατικά κερδοσκοπίας από επιτηδείους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη στην οποία περιήλθαν οι επαγγελματίες της περιοχής, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα περιστατικά, η τιμή κοστολόγησης για την ίδια ακριβώς εργασία δύναται να φτάσει έως και 2.000%!

Προσφορά-σοκ

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν υπεύθυνο τοπικής τουριστικής επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων δόθηκαν τέσσερις προσφορές από συνεργεία υλοτόµων και συνεταιρισµών για να κοπούν – τεμαχιστούν τέσσερα δέντρα από την αυλή.

Οι τιμές των τεσσάρων προσφορών κυμαίνονταν από τα 150 έως τα 3.000 ευρώ!

Επίσης, φαίνεται ότι κάποιοι τεχνίτες καταθέτουν αρχικά μια χαμηλή τιμή για τις παρεχόμενες εργασίες και μετά «ανακαλύπτουν έκτακτα προβλήματα», όταν αρχίζουν να εργάζονται, και ισχυρίζονται πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ειδικά μηχανήματα.

Στα ύψη το κόστος

Κατά συνέπεια, ανεβάζουν έτσι το κόστος των εργασιών αποκατάστασης και δεν μπορούν να αντιδράσουν οι παθόντες, γιατί θέλουν να αποκατασταθεί η ζημιά στο σπίτι ή στον επαγγελματικό τους χώρο και… βιάζονται για να μη χάσουν 100% τη σεζόν.

Οι ιθύνοντες του Δασαρχείου Κασσάνδρας ενημερώνουν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Χαλκιδικής ότι η υπηρεσία διαθέτει τηλεφωνική λίστα με τους διαθέσιμους συνεταιρισμούς στους οποίους μπορούν να απευθύνονται για τις εργασίες αποκατάστασης, αλλά, όταν ο άλλος «καίγεται» για να τελειώσει με τις εργασίες αποκατάστασης στο μαγαζί του, δεν βλέπει εκείνη την ώρα πόσα θα πληρώσει, αλλά ποιος θα τελειώσει πιο γρήγορα τη δουλειά.

Γι’ αυτό και αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε συνεργεία, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Σήμερα, πάντως, δεν αποκλείεται κάποιοι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς τα δικαστήρια, για να καταγγείλουν επώνυμα την κερδοσκοπία και να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να αποφεύγονται αυτές οι περιπτώσεις. 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα