Ποιες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου

Μέσα φθινοπώρου η αναπροσαρμογή για δικαιούχους αποδοχών χηρείαςΑπό τις 26 Ιουλίου θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων.

Ωστόσο, δεδομένων των αδυναμιών του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ, τόσο η αναπροσαρμογή – αύξηση των συντάξεων χηρείας κατά 40% όσο και η επαναχορήγηση των αναλυτικών ενημερωτικών σημειωμάτων, τα οποία «έκοψε» η προηγούμενη κυβέρνηση από τα τέλη του 2018, είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθούν έως τα τέλη του μήνα.

Οι κύριες συντάξεις Αυγούστου θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, ανά πρώην Ταμείο, είναι οι εξής:

1 Οι πιστώσεις από τον τ. ΟΓΑ, το τ. ΕΤΑΑ, τον τ. ΟΑΕΕ και από τον ΟΠΕΚΑ για τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων θα γίνουν στις 26 Ιουλίου.

2 Οι συντάξεις των δικαιούχων του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ, του τ. ΝΑΤ και όλων των πρώην ασφαλιστικών φορέων που έχουν ενοποιηθεί εντός του ΕΦΚΑ θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου.

3 Την ίδια ημέρα (στις 30 Ιουλίου) θα πιστωθούν και οι προσωρινές συντάξεις των δικαιούχων που υπηρέτησαν στις Ενοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, η αναπροσαρμογή – αύξησή τους από το 50% στο 70% του τελικού ποσού που δικαιούνται οι θανόντες και οι θανούσες, σύμφωνα και με στελέχη του ΕΦΚΑ, παρά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, δείχνει να είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχει η επαναχορήγηση των αναλυτικών ενημερωτικών σημειωμάτων με τον επανυπολογισμό του «νόμου Κατρούγκαλου».

Με βάση τις εκτιμήσεις κύκλων του ΕΦΚΑ, οι δύο αυτοί στόχοι θα υλοποιηθούν έως τα μέσα του φθινοπώρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα