Εκλεγμένοι και καβατζωμένοι

Κάλπη = κληρωτίδα. Ανέδειξε 300 υπερτυχερούς, που θα πηγαίνουν στο ταμείο να λαμβάνουν τους μισθούς που ΕΜΕΙΣ θα πληρώνουμε

Από τον
Παναγιώτη Λιάκο

Στην ορκωμοσία των βουλευτών πρωταγωνίστησαν τα χαμόγελα. Τόσο ανοιχτά, τόσο εγκάρδια, τόσο ειλικρινή που δεν τα πετυχαίνεις ούτε στα καζίνα σε τύπο που έχει παίξει τα ρέστα του σ’ ένα νούμερο ρουλέτας και -ω του θαύματος- το πετυχαίνει!

Εδώ που τα λέμε δίκιο έχουν. Καβατζώθηκαν οι άνθρωποι – κάτι που αποτελεί πανανθρώπινο, διαχρονικό αίτημα και πόθο. Είναι δύσκολες οι εποχές. Λίγο το ‘χεις να σου πληρώνουν οι φτωχοί ένα οχταχίλιαρο τον μήνα, σχεδόν αφορολόγητο, ατέλειες, υπαλλήλους – αγγαρειομάχους, να σου τα σκάνε κανονικότατα για αστυνομική προστασία κι ένα σωρό άλλες παροχές;

Αν βγεις στην κανονική αγορά εργασίας για να φτάσεις στο ποθούμενο, το οποίο είναι η πίστωση του μισθού στον λογαριασμό σου, πρέπει να συμβούν τρία τινά: α) Να έχεις εργασία. β) Να εργάζεσαι και μάλιστα πολύ. γ) Να σε πληρώνει ο επιχειρηματίας. Να ισχύουν και τα τρία μαζί είναι τύχη αγαθή.

Ομως, όταν σε πληρώνουν οι πενόμενοι Ελληνες δεν έχεις πρόβλημα. Αν δεν τα σκάνε με τους φόρους που ΕΣΥ τους επιβάλλεις θα πάνε φυλακή ή/και θα χάσουν τις περιουσίες τους, τις οποίες θα κατασχέσει το Δημόσιο για να πληρώσει ΕΣΕΝΑ!

Το καλό με το να σε πληρώνει η ελληνική φτωχολογιά είναι ότι δεν καθυστερείς ούτε ημέρα για να δεις τον παρά στον λογαριασμό σου. Η επίθεση στο εισόδημα όσων παράγουν οτιδήποτε στην Ελλάδα δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι…

Επίσης, στον ιδιωτικό τομέα για να βγάζεις οχταχίλιαρο με όλα τα εξτρά που έχει ο υπερτυχερός βουλευτής θα πρέπει να έχεις επιτελική θέση σε μεγάλη επιχείρηση και να παράγεις τουλάχιστον τα εικοσαπλάσια. Οι χρυσοπληρωμένοι βουλευτές, συνολικά, έχουν παραγάγει κάτι σε αφθονία, αλλά αυτό είναι χρέος.

Και ακόμα μια ειρωνεία του πράγματος. Το κοινοβουλευτικό προσωπικό της χώρας είναι από χέρι υπεράριθμο! Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι βουλευτές μπορούν να είναι από 200 έως 300 (άρθρο 51.1) και οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες προτίμησαν να πληρώνουμε 300.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα