Tips για τις κρέμες προσώπου

Κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη σωστή επιλογήΗ επιλογή της κατάλληλης υδατικής κρέμας για το πρόσωπο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Η ποικιλία των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά σε συνδυασμό με την άγνοια πάνω σε βασικά θέματα -όπως ποια προϊόντα επιδεινώνουν την ακμή ή τις πανάδες- συνήθως οδηγεί σε επιλογές που τελικά δεν αποδεικνύονται σωστές. 

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε στα συρτάρια του μπάνιου μας πανάκριβες κρέμες, οι οποίες δεν ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός μας και στις ανάγκες του.

Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που όλες οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, όπως μας εξηγεί ο Μάρκος Μιχελάκης, δερματολόγος – αφροδισιολόγος (αισθητική δερματολογία – δερματοχειρουργική) στον ΕΔΟΕΑΠ.

Συνήθειες

Τα κριτήρια αυτά είναι ο τύπος του δέρματος, τα τυχόν δερματικά προβλήματα, οι προσωπικές συνήθειες, αλλά και η εποχή του χρόνου. «Πριν αγοράσει η γυναίκα οποιοδήποτε καλλυντικό, πρέπει να γνωρίζει τον τύπο του δέρματός της» εξηγεί. «Είναι λιπαρό, ξηρό, μεικτό, ευαίσθητο ή συνδυασμός αυτών;

Είναι ανοιχτόχρωμο και καίγεται εύκολα στον ήλιο;

Μήπως είναι μέτριο, σκουραίνει όταν εκτίθεται στον ήλιο, αλλά μπορεί να πάθει και ηλιακό έγκαυμα; Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ σημαντικές, διότι η επιλογή πρέπει να βασίζεται καταρχάς στο δέρμα της γυναίκας».

Εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνει η γυναίκα υπόψη την κατάσταση του δέρματος, αλλά και τις προσωπικές συνήθειές της. Αν, λ.χ., έχει ακμή, πρέπει να προτιμά προϊόντα που αναγράφουν ότι δεν την επιδεινώνουν.

Αν έχει πρόωρες ρυτίδες, αποχρωματισμούς ή σημάδια φωτογήρανσης (π.χ., κηλίδες – πανάδες), πρέπει να αναζητήσει ειδικά προϊόντα. Αν καπνίζει, είναι πολλές ώρες σε υπαίθριους χώρους ή/και δεν τρώει αρκετά υγιεινά, το δέρμα της χρειάζεται φροντίδα με περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, οι ανάγκες του δέρματος σε ενυδάτωση είναι εντελώς διαφορετικές το καλοκαίρι απ’ ό,τι τον χειμώνα. Ετσι, από την άνοιξη κιόλας οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν τις βαριές, λιπαρές κρέμες του χειμώνα με πιο ελαφριές υδατικές, που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.

«Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο όργανο, που αλλάζει αναλόγως με την εποχή του χρόνου» τονίζει ο δρ Μιχελάκης. «Η κύρια διαφορά είναι ότι το καλοκαίρι διεγείρεται η παραγωγή λίπους (σμήγμα) στο δέρμα. Αυτό γίνεται, αφενός, για να αυξηθεί η ενυδάτωση του δέρματος, αφετέρου για να ρυθμιστεί αποτελεσματικότερα η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.

Το σμήγμα συμμετέχει στη θερμορύθμιση, γαλακτοματοποιώντας τον ιδρώτα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται πάνω στο δέρμα ένα στρώμα ιδρώτα, το οποίο εξατμίζεται με αργό ρυθμό, δροσίζοντας καλύτερα το δέρμα και κατ’ επέκταση όλο τον οργανισμό. Ετσι ρυθμίζονται η παραγωγή του ιδρώτα και η σωματική θερμοκρασία, ενώ ελέγχεται και αποφεύγεται η αφυδάτωσή του».

Τι σχέση έχει αυτό με τις υδατικές κρέμες; «Οι πλούσιες, λιπαρές κρέμες που είναι κατάλληλες για τις ξηρές συνθήκες του χειμώνα το καλοκαίρι μπορεί να αποφράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν έξαρση της ακμής, διότι το δέρμα είναι ήδη πιο λιπαρό» απαντά ο ειδικός.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα