Να τοποθετηθεί ο Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές κυρίως για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία χάρισε ονομασία, αναγνώρισε εθνότητα και γλώσσα «μακεδονική» στην εθνοτική κουρελού των Σκοπίων. Η Ν.Δ., έπειτα από μια περίοδο αμηχανίας, οδηγήθηκε από τους εκλογείς της στη σωστή επιλογή: αποκήρυξε τη συμφωνία και την καταψήφισε.

Στα συλλαλητήρια μίλησαν η ψυχή και το εθνικό φρόνημα εκατομμυρίων Ελλήνων, που θεωρούν ανόητο και αδιανόητο να ηττάται η πατρίδα μας από ένα ανίσχυρο και ετοιμόρροπο κρατίδιο, και η Νέα Δημοκρατία έπραξε σοφά που άκουσε αυτή τη φωνή.

Ωστόσο, αμέσως μόλις ορκίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν τα παρατράγουδα, με πρώτο τον διορισμό στη θέση του γ.γ. Αθλητισμού του πρόθυμου πρώην βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος ψήφισε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.

Επειτα είχαμε τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στο συνέδριο του Economist είπε ότι αν αυτή η συμφωνία εφαρμοστεί «με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον». Σε επόμενη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι εννοούσε πως «για να σταθεί η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος», αλλά οι σκιές από την πρώτη δήλωση παρέμειναν…

Για τα παραπάνω αλλά και για μια σειρά από άλλους λόγους, όπως η… σιωπή προσώπων που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική αποδοκιμασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κοινή γνώμη έχει αρχίσει να σχηματίζει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διαφωνεί, τελικά, με την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βλάπτει ποικιλοτρόπως τα εθνικά συμφέροντά μας.

Γι’ αυτό και για να μην αιωρούνται αμφιβολίες και για να μη γίνονται πιστευτοί οι πάσης φύσεως και προέλευσης ψίθυροι, πρέπει η κυβέρνηση να πάρει επίσημη θέση για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στη συμφωνία. Χωρίς μισόλογα, χωρίς αοριστολογίες.

Είναι δυνατόν η νέα κυβέρνηση να τηρήσει κάτι που θεωρεί ότι ζημιώνει το έθνος και τον λαό;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα