Σκιώδης κυβέρνηση εσωκομματικών ισορροπιών από τον Τσίπρα

Τη «σκιώδη κυβέρνηση» που θα παρακολουθεί στενά τους υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και με εμφανή τη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τις ισορροπίες στα εσωκομματικά τα οποία παρουσιάζονται…… τεταμένα μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου. Με αυτή τη λογική ο κ. Τσίπρας διατήρησε στις περιοχές ευθύνης δύο εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών, με τους οποίους είναι γνωστό ότι δεν διατηρεί ευθεία γραμμή επικοινωνίας.

Ο λόγος φυσικά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναλαμβάνει τομεάρχης Οικονομικών (με αναπληρωτές τους Κατερίνα Παπανάτσιου, Τρύφωνα Αλεξιάδη), και τον Νίκο Φίλη στα γνωστά για τον πρώην υπουργό θέματα Παιδείας (με αναπληρώτρια τη Μερόπη Τζούφη).

Αναβαθμισμένος είναι ο Νίκος Παππάς στον τομέα της Οικονομίας, με αναπληρωτή τον εξάδελφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα. Από τις τράμπες που έγιναν ξεχωρίζει η μετακίνηση του Παύλου Πολάκη ως αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, με τον Χρήστο Σπίρτζη να αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα θέματα του Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος με αναπληρώτρια τη Σία Αναγνωστοπούλου.

Τομεάρχης στο Προστασίας του Πολίτη είναι ο Γιάννης Ραγκούσης (για να «μαρκάρει» τον πρώην σύντροφό του στο ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη), επισφραγίζοντας τη στενή σχέση που διατηρεί με την ηγετική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη γραμμή της διατήρησης των ισορροπιών εντάσσεται η επαναδραστηριοποίηση του Θοδωρή Δρίτσα, ενός προσώπου που προσμετράται στην πτέρυγα των «53+».

Ο κ. Δρίτσας αναλαμβάνει τομεάρχης Εθνικής Αμυνας, ενώ αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική θα είναι ο 36χρονος Γιώργος Ψυχογιός. Οσον αφορά την Εφη Αχτσιόγλου, θα παραμείνει στο Εργασίας με αναπληρώτρια τη Θεανώ Φωτίου.

Τομεάρχης Υγείας τοποθετείται ο Ανδρέας Ξανθός, έχοντας πίσω του επιτυχή και κυρίως ευπρεπή παρουσία ως υπουργός. Για θέματα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η μέχρι πρότινος δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Δώρα Αυγέρη, ενώ η Κατερίνα Νοτοπούλου πηγαίνει στον Τουρισμό.

Οι υπόλοιποι είναι: Τομεάρχης Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος με αναπληρώτρια τη Χαρά Καφαντάρη, Πολιτισμού Πάνος Σκουρολιάκος, Αθλητισμού Γιάννης Μπουρνούς, Δικαιοσύνης Σπύρος Λάππας, Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης, Υποδομών – Μεταφορών Γιώργος Βαρεμένος με αναπληρώτρια τη Θεοπίστη Πέρκα, Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης με αναπληρωτή τον Βασίλη Κόκκαλη. Γενικός συντονιστής θα είναι ο πολύπειρος Αλέκος Φλαμπουράρης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα