Μονοκινητήριο προσγειώθηκε (λόγω βλάβης) στην Εγνατία!

Το αεροσκάφος τύπου Τσέσνα είχε ξεκινήσει από την Κέρκυρα με προορισμό  τη Θεσσαλονίκη. Αγιο είχαν οι τρεις επιβάτεςΑναγκαστική προσγείωση σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο 4ο χλμ. της εθνικής οδού Κοζάνης – Γρεβενών, έκανε χθες το πρωί ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο τύπου Τσέσνα, του οποίου το δρομολόγιο ήταν από την Κέρκυρα προς τη Θεσσαλονίκη, λόγω βλάβης στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα (πιλότος και δυο επιβάτες), τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Είχαν… άγιο, πάντως, αφού έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης διαλύθηκε η μηχανή και αναγκάστηκαν να προσγειωθούν με εξαιρετική επιτυχία, σώζοντας τις ζωές τους.

Τον τόπο της αναγκαστικής προσγείωσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους θα εξετάσει μία τριμελής ομάδα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ), ώστε να βρει τα αίτια που οδήγησαν τον πιλότο να πάρει αυτήν την απόφαση.

«Μας είπε ότι είχε κάποια βλάβη στον αέρα και προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση» ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Γρεβενών Λάμπρος Πύργος.

«Ευτυχώς οι επιβάτες δεν έπαθαν κάτι σοβαρό, το αεροσκάφος ήταν αναποδογυρισμένο. Και επίσης ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε από τον δρόμο κάποιο όχημα και αποφεύχθηκε δεύτερο ατύχημα» συμπλήρωσε ο κ. Πύργος.

Οι πυροσβέστες, που βρίσκονταν στο σημείο, έριχναν συνεχώς ειδικό αφρό στο μονοκινητήριο και στο έδαφος, ώστε να προλάβουν τυχόν ανάφλεξη από τη διαρροή καυσίμων. «Χύθηκε στο πρανές, σε έδαφος, η μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου έχει διαφύγει από το αεροσκάφος, διαβρέχουμε ξανά και ξανά, για να μην έχουμε θέμα εκδήλωσης πυρκαγιάς» εξήγησε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Γρεβενών.

Κάταγμα

Στο νοσοκομείο οι γιατροί αποφάσισαν για καθαρά προληπτικούς λόγους να μεταφερθεί ο ένας από αυτούς στο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

«Οι λόγοι της διακομιδής είναι καθαρά προληπτικοί. Από το πρωί ο ασθενής υποβλήθηκε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Επειδή φέρει πολλαπλό κάταγμα στο πόδι και έχει τραύμα στο κεφάλι, έκριναν οι γιατροί ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε αν χρειαστεί, να μπορεί να νοσηλευτεί» ανέφερε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών Παντελής Αλεξιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κυβερνήτης και ο άλλος επιβάτης του αεροπλάνου νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.

Αμφότεροι ήθελαν να υπογράψουν και να πάρουν εξιτήριο, αφού αισθάνονταν καλά, όμως οι γιατροί θα αποφασίσουν τι θα γίνει τελικά.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα