Δούρου: Η σφοδρότητα των πλημμυρών έφταιξε για τη Μάνδρα

Αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία τηςΕλεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου ή εγγυοδοσίας αφέθηκε η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Η ίδια παρέμεινε επί τουλάχιστον έξι ώρες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καθώς παρά το γεγονός ότι απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, ανακρίτρια και εισαγγελέας συσκέφθηκαν επί… μακρόν προτού της ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Στις εξηγήσεις της η πρώην περιφερειάρχης, που με ακόμη οκτώ συγκατηγορούμενούς της βαρύνεται με τα πλημμελήματα της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος διά παραλείψεως, επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό της Γιάννη Σγουρό και επισήμανε ότι η ίδια ήταν εκείνη που προσέφυγε πρώτη, το ίδιο βράδυ της τραγωδίας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορά με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της επικαλέστηκε δύο πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες υπογράφουν οκτώ ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και τρεις μηχανικοί, οι οποίοι ορίστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο και δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ούτε στην ίδια την περιφερειάρχη.

Αναφερόμενη στις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017, επισήμανε τη σφοδρότητα του φαινομένου, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τους επιστήμονες, συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια».

Την ίδια ώρα τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της μπήκαν για πρώτη φορά οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης, τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με ίδιους ή ευρωπαϊκούς πόρους, 163 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου 500.000.000 ευρώ, την ώρα που η προηγούμενη διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ.

«Πιστεύοντας με την ίδια μου την πράξη ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει τις πραγματικές αιτιάσεις και τους πραγματικούς ενόχους και ότι δεν εξυπηρετεί σκοπούς και σκοπιμότητες, σήμερα στέκομαι μπροστά σας και λέω ότι το απέδειξε για άλλη μία φορά» τόνισε σε δηλώσεις της μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως η κυρία Δούρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα