Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν ψαράδες στον Εβρο!

Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν ψαράδες την περασμένη Τρίτη στο Δέλτα του Εβρου! Η προκλητική συμπεριφορά σημειώθηκε από τέσσερις Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι προέταξαν τα όπλα και απείλησαν δύο Ελληνες ψαράδες, που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο σημείο, και το σοβαρό περιστατικό επιβεβαιώθηκε από στρατιωτικές πηγές, που ανέφεραν ότι το συμβάν έλαβε χώρα κατά την ώρα που άλλαζαν βάρδια οι περίπολοι με τα πλωτά σκάφη.

«Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2-2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι» είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους ψαράδες, ο Θανάσης Καμηλάρης, ο οποίος αφηγήθηκε πώς οι Τούρκοι στρατιωτικοί τούς ζήτησαν να απομακρυνθούν.

«Ηταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος του Εβρου. Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες και με το που μας είδαν βγήκαν έξω και μας σημάδευαν» διηγήθηκε ο κ. Καμηλάρης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η 12η Μεραρχία περιπολεί συνεχώς με τα πλωτά σκάφη στην περιοχή, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι συγκεκριμένες παρενοχλήσεις από την τουρκική πλευρά.

Εντούτοις, το βράδυ της περασμένης Τρίτης μπόρεσε να προκαλέσει το συγκεκριμένο επεισόδιο στην περιοχή και μάλιστα απέναντι σε δύο απλούς άοπλους εργαζομένους, οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο να ψαρέψουν και να βγάλουν το ψωμί των οικογενειών τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ελληνες αξιωματικοί και στρατιώτες παρακολουθούν με ψυχραιμία τις όποιες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς και θα συνεχίσουν τις περιπολίες με τα πλωτά σκάφη σε καίρια σημεία του Εβρου, με στόχο την αποτροπή της εκδήλωσης παρόμοιων συμβάντων.

Οι ψαράδες της περιοχής, πάντως, κάνουν λόγο για την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στρατιωτικών απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι η καθημερινή εργασία τους στον ποταμό.

Θετικό ήταν το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν και απομακρύνθηκαν, αλλά, όπως είναι γνωστό στον Εβρο, οι ψαράδες βγαίνουν συνέχεια για τη δουλειά τους και δεν ενοχλούν τους Τούρκους σε εκείνο το σημείο όπου είναι η πιο κοντινή απόσταση Ελλάδας – Τουρκίας.

Ηδη στα ελληνικά φυλάκια έχει δοθεί εντολή να αυξήσουν τις βάρδιες περιπολίας για κάποιο χρονικό διάστημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα