Φώφη: Παραδοθήκατε στους δανειστές

Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της Βουλής άρχισαν οι αντιπολιτευτικές βολές από τους αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων. Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «γενικόλογες» τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη, ενώ έκανε λόγο για επιστροφή της «γαλάζιας» παράταξης στην κλασική Δεξιά.

«Ηδη παραδοθήκατε στους δανειστές» είπε στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν είπε τίποτα για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων.

Προανήγγειλε δε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και τις ευθύνες για την κρίση.

Για εκτίναξη των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι ετοιμάζεται πογκρόμ πλειστηριασμών κατοικιών και πως τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα χρέη των τραπεζών την ώρα που οι «μεγαλοβιομήχανοι και το κεφάλαιο» ευνοούνται από φοροελαφρύνσεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για «άφθονη παροχολογία» από τον κ. Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να θέσει «κόκκινες» γραμμές στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ για το Βορειοηπειρωτικό είπε: «Κανείς δεν μίλησε για τα αίσχη που γίνονται στη Βόρεια Ηπειρο, όπου ο ναρκέμπορος Ράμα γκρεμίζει τις περιουσίες της ελληνικής ομογένειας».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα τον «πιο αξιόπιστο και πρόθυμο συνεργάτη των δανειστών», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Στην καλύτερη, για εσάς, περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του Τσίπρα».

Ανακοίνωσε, εξάλλου, την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου κατά 100%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα