Οσμή σκανδάλου στο ΚΘΒΕ!

Στο φως οι επιχορηγήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι προσλήψεις και οι προκλητικές αυξήσεις μισθών σε ημετέρους, ύψους 27,7%Ποιος είπε ότι οι συριζαίοι δεν θέλουν την… καρέκλα, τη λεζάντα και τους παχυλούς μισθούς;

Η «πρώτη φορά Αριστερά» απέτυχε πλήρως και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), του οποίου η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση δεν σκέφτεται να υποβάλει την παραίτησή της, και επικαλείται το… ΦΕΚ που τη διορίζει σε αυτή τη θέση, έχοντας μάλιστα πάρει εκατομμύρια επιχορηγήσεις σε βάρος του ελληνικού λαού χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα!

Αρχικά, έκανε προσλήψεις προσωπικού και από 220 άτομα που ήταν επί προηγούμενης διοίκησης τα έφτασε στα 360 σήμερα!

Οι προσλήψεις έγιναν έπειτα από απόφαση της διοίκησης με άγνωστο τρόπο επιλογής ή συμμετοχής σε διαγωνισμούς και, όπως γίνεται αντιληπτό, εάν η σημερινή κυβέρνηση αποφασίσει να διώξει όλους αυτούς που «προσλήφθηκαν» και κανένας δεν γνωρίζει ποια δουλειά έκαναν, θα αρχίσουν οι διαδηλώσεις, η απεργία και το κλείσιμο του ΚΘΒΕ -παλιά μου τέχνη κόσκινο-, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπαρίσταται στα δικά του παιδιά, που τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός να… κάθονται!

Παραιτήσεις

Η άρνηση υποβολής παραίτησης της διοίκησης προκαλεί επιπλέον απορίες για τους λόγους που ο (κομματικά) τοποθετημένος Αρης Στυλιανού δεν θέλει να παραδώσει τη διοίκηση, ο οποίος θα πρέπει να παραδώσει και την οικονομική διαχείριση του ΚΘΒΕ, που πρέπει να είναι άψογη, να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και οσμή οικονομικού σκανδάλου, αφού τα χρήματα που δόθηκαν ως επιχορηγήσεις στο ΚΘΒΕ ήταν «εξωγήινα» για την κατάσταση της χώρας μας…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αυξήσεων και των χρημάτων που έπεσαν εκεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αύξηση εν μια νυκτί των μεικτών αποδοχών της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας Μαρίας Τσιμά από τα 1.800 ευρώ, που είχαν οριστεί το 2016 με ΚΥΑ των Γ. Χουλιαράκη και Αρ. Μπαλτά, στα… 2.300 ευρώ (αύξηση 500 ευρώ ή 27,7%) με τροποποιητική ΚΥΑ των Γ. Χουλιαράκη και Λ. Κονιόρδου το 2018!

Αυτό είναι το ελάχιστο, γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τακτική επιχορήγηση επί Λυσαρίδου και Βούρου ήταν λίγο πάνω από τα 12.000.000 ευρώ και 150.000 ευρώ η έκτακτη επιχορήγηση.

Η διοίκηση Στυλιανού – Αναστασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) μόλις ανέλαβε έκανε λόγο για χρέη 7.000.000 ευρώ και έλαβε επιχορήγηση από την κυβέρνηση Τσίπρα 20.000.000 ευρώ, χωρίς να αναδιαρθρώσει τα χρέη, και φυσικά πήρε και επιπλέον επιχορηγήσεις πάνω από 7.000.000 ευρώ!

Τώρα πλέον περιμένουμε τη νέα διοίκηση του ΚΘΒΕ, αλλά και τον οικονομικό έλεγχο, μόνο που δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ, νέας υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, η οποία μπορεί και να ορίσει κανέναν «εκλεκτό» του Ευάγγελου Βενιζέλου και να αρχίσουν να χρειάζονται… υπογλώσσια οι νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης.

Ακούστηκε ότι σοβαρή υποψηφιότητα για την προεδρία του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ ότι έχουν θέσει η καθηγήτρια του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταυρούλα Μαυρογένη και η διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αννα Μυκωνίου, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει κατατεθεί πρόταση και στον δημοφιλή ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν τη δέχθηκε.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα