Θρίλερ στην κλίμακα… Τσελέντη

«Προβλέπει» σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο και προειδοποιεί για το «θηρίο» των ΑλκυονίδωνΣτην επικράτηση ενός κλίματος τρομοκρατίας των πολιτών φαίνεται ότι στοχεύουν οι σεισμολόγοι μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά το «ξύπνημα» του ρήγματος της Πάρνηθας και τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ.

Την αρχή έκανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης, ο οποίος προέβλεψε ότι στην Αθήνα αναμένεται να εκδηλωθεί ένας σεισμός κατά 30 φορές μεγαλύτερος από εκείνον της περασμένης Παρασκευής.

«Εχουμε ένα θηρίο κοντά μας, τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας» είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν αρκετά μεγάλο σεισμό.

Αναφερόμενος στο χτύπημα του Εγκέλαδου που τάραξε την Αττική, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημείωσε ότι ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και πως η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

«Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος. Τις τελευταίες ώρες έχουμε μια μικρή ύφεση σε ό,τι αφορά το μέγεθος και το πλήθος των μετασεισμών. Αυτό τι σημαίνει; Πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να έχουμε έναν ισχυρό μετασεισμό» εκτίμησε ο κ. Τσελέντης και εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμη Λέκκα.

«Κακώς είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε πως ένας μεγάλος μετασεισμός, άνω των 4 Ρίχτερ, αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι εκείνος της προηγούμενης Παρασκευής ήταν ο κύριος σεισμός.

Ερωτηθείς για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν στους κόλπους των σεισμολόγων, ο κ. Λέκκας απέφυγε να επιτεθεί ονομαστικά στον κ. Τσελέντη.

«Δεν ισχύει ότι διαφωνούμε μεταξύ μας. Υπάρχει φοβερή ομοφωνία και σύμπραξη σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή. Είμαστε μια ομάδα καθηγητών και επιστημόνων που συμφωνούμε σε όλα. Υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που εδώ και 30 χρόνια είναι στην άλλη πλευρά. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι μας έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Κι εγώ στον ΟΑΣΠ. Και καλώ όλους να δείξουν την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη» ήταν το σχόλιό του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα