ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται συντάξεις Αυγούστου και επιδόματα

Από την Πέμπτη 25 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα έχουν καταβληθεί τα κοινωνικά επιδόματα, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, οι κύριες συντάξεις Αυγούστου θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να δοθούν ακόμη μία φορά τα αναλυτικά ενημερωτικά σημειώματα (η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει δώσει τη σχετική εντολή, ωστόσο η διαδικασία αναμένεται να πάρει χρόνο).

Χωρίς τις αυξήσεις (40%) που προβλέπονται σε πρόσφατο νόμο, θα αποδοθούν και οι συντάξεις χηρείας.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων είναι οι εξής:

• Ο τ. ΟΑΕΕ, ο τ. ΟΓΑ και το τ. ΕΤΑΑ θα τις καταβάλει την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

• Ο ΟΠΕΚΑ την ίδια ημέρα, Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα καταβάλει τα βοηθήματα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

• Από το Δημόσιο, το τ. ΙΚΑ και το τ. ΝΑΤ οι κύριες συντάξεις Αυγούστου θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Την ίδια ημέρα, Τρίτη 30 Ιουλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις από τα υπόλοιπα τέως Ταμεία και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Λίγες ημέρες αργότερα θα πιστωθούν οι επικουρικές. Το ΕΤΕΑΕΠ θα τις καταβάλει την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Επίσης, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού. Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα και το επίδομα ενοικίου.

Την Παρασκευή 26 θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η πληρωμή, όπως είθισται, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα