Βήμα για τη σωτηρία της Creta Farms!

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία των βασικών μετόχων με τις πιστώτριες τράπεζες. Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση στρατηγικού επενδυτήΣε συμφωνία με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, με την οποία ανοίγουν και πάλι οι γραμμές πίστωσης της Creta Farms και ανάβει πράσινο φως για την έλευση στρατηγικού επενδυτή, προχώρησαν χθες οι βασικοί μέτοχοι της επιχείρησης, αδελφοί Δομαζάκη, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Το μνημόνιο συναντίληψης (MoU) που υπογράφηκε από τα δύο μέρη προβλέπει τα εξής:

• Την επείγουσα τοποθέτηση επικεφαλής Οικονομικής Αναδιάρθρωσης (CRO) από εκπρόσωπο της συμβουλευτικής εταιρίας EY (υπεύθυνη για την εν λόγω επιχείρηση), ο οποίος θα ελέγχει πλήρως τις χρηματοδοτήσεις της εταιρίας από τα πιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρία ΕΥ αναλαμβάνει επίσης και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ωριμάσει έως τις 30 Οκτωβρίου 2019.

• Εως τις 31 Ιουλίου 2019 θα πρέπει να έχουν μεταβιβαστεί στη μητρική τα σήματα της Creta Farms που σήμερα ανήκουν σε εταιρία συμφερόντων των αδερφών Μάνου και Κώστα Δομαζάκη στην Κύπρο.

Δεσμεύσεις

Μολονότι στο Μνημόνιο δεν υπάρχει όρος για αναδιάρθρωση δανεισμού, εντούτοις αυτός είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί όταν στη συνέχεια οι τράπεζες ορίσουν διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν να ανοίξουν τις γραμμές πίστωσης αμέσως, ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία η αλλαντοβιομηχανία.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη συνυπογραφή του μνημονίου ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι έπεισε τους αδελφούς Δομαζάκη, οι οποίοι προσήλθαν ξεχωριστά στο υπουργείο, με το καταλυτικό επιχείρημα ότι σε περίπτωση αποτυχίας θα κατονόμαζε δημόσια τον υπαίτιο του ναυαγίου που θα οδηγούσε σε λουκέτο ακόμα και εντός της εβδομάδας μια ελπιδοφόρα επιχείρηση.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχουν πολλοί επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με ικανοποίηση ο υπουργός δήλωσε αργότερα ότι «όλοι δεσμεύονται σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει τη σπουδαία αυτή εταιρία σε ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον.

Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και υπάρχει προσδοκία ότι με την ανάπτυξη της εταιρίας θα δημιουργηθούν πολλές περισσότερες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο βασικούς μετόχους, διότι έδειξαν θάρρος και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας, και τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που με ενημέρωσε για αυτό το θέμα και με κατηύθυνε σωστά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα