ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Με ποια λογική σεισμολόγοι βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, τρομοκρατούν τους πολίτες, ενώ κάνουν και ζημιά στην πατρίδα τους;

Από τον
ΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ*

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρακολουθούμε έκπληκτοι την… παρέλαση που κάνουν διάφοροι σεισμολόγοι στα κανάλια σκορπώντας με ευκολία τον τρόμο σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Για 30 φορές ισχυρότερο σεισμό στην Αθήνα μιλά ο ένας, για μετασεισμό 5,3 Ρίχτερ ο άλλος, για πόλεμο καρέκλας ο έτερος, και ο χορός καλά κρατεί.

Και είναι πράγματι απορίας άξιον πώς επιστήμονες άνθρωποι… χαλαρά σπέρνουν τον τρόμο και κάνουν κακό σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο αφορά την ψυχολογία των ανθρώπων (ευτυχώς οι περισσότεροι κάνουν τα περιβόητα μπάνια του λαού και δεν ασχολούνται για την ώρα), και το δεύτερο αφορά τον τουρισμό της χώρας.

Διότι ποιος σώφρων άνθρωπος θα άφηνε την ασφάλεια της πατρίδας του για να επισκεφθεί μια χώρα που αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του γνωστού σεισμολόγου θα ισοπεδωθεί απ’ άκρου εις άκρον; Θα ρίσκαρε κανείς να πάρει την οικογένειά του και να ταξιδέψει, όταν το σκηνικό που στήνεται παραπέμπει σε τρόμο και θάνατο;

Και αναρωτιόμαστε ειλικρινά: Καφετζούδες είναι ή επιστήμονες αυτοί οι άνθρωποι και βγαίνουν στον αέρα για να κάνουν μαντεψιές; Τι σόι ειδικοί είναι τούτοι;

Με ποια λογική βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και τρομοκρατούν τους πολίτες και κάνουν ζημιά στην πατρίδα τους, συνεχίζοντας έναν περίεργο πόλεμο που έχουν διαχρονικά μεταξύ τους;

Διότι αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε και άλλες φορές ότι με την ίδια ευκολία έκαναν… προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά τη ζημιά την είχαν ήδη κάνει για να κερδίσουν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, ή άλλα πράγματα που ούτε τα γνωρίζουμε ούτε μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε.

Δεν θα πω για έτερο επιστήμονα, που έχει κάνει γύρο όλα τα κανάλια προκαλώντας ευλόγως την απορία πότε δουλεύει πάνω στο φαινόμενο, όταν τη μισή μέρα την περνά στα τηλεοπτικά στούντιο.

Καλό βέβαια θα ήταν η Πολιτεία να δώσει στη δημοσιότητα πόσα κονδύλια και ποιοι τα λαμβάνουν από εκείνη για να μελετούν και να ασχολούνται με τους σεισμούς.

Να μάθουμε τα ποσά, μήπως έτσι μπορέσουμε και ερμηνεύσουμε τις σεισμικές δονήσεις που κυριαρχούν στα πλατό. Να μάθουμε τι έγινε με το περιβόητο σύστημα προειδοποίησης σεισμών και τι έχει γίνει.

Θα περιμέναμε ήδη το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να έχει παρέμβει σε αυτό το πανηγύρι, το οποίο γίνεται από την επομένη του σεισμού που έπληξε την Αθήνα, αλλά προφανώς βρίσκεται σε θερινή ραστώνη.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους εισαγγελείς να βάλουν φρένο σε όσους επιχειρούν να παίξουν με την αγωνία και τον φόβο των Αθηναίων και όχι μόνο.

Δεν ξέρουμε πού αποσκοπούν ειλικρινά και ποιος είναι ο στόχος τους. Αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ευκολία με την οποία πετάνε τις βόμβες τους.

Ας τους καλέσει λοιπόν η Δικαιοσύνη για να αποδείξουν την αλήθεια των λεγομένων τους.

Εάν δεν μπορούν, ας σταματήσουν να τρομοκρατούν τον κόσμο εδώ και τώρα· να ασχοληθούν με την επιστήμη τους, να κάνουν τη δουλειά τους, και όταν έχουν τα στοιχεία που πρέπει να τα παραδώσουν στην Πολιτεία, ώστε να κάνει τους σχεδιασμούς της προστατεύοντας τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτής της χώρας.

Σε αντίθετη περίπτωση ας τους καλέσει ο εισαγγελέας και να απολογηθούν αν κάνουν διασπορά ψευδών ειδήσεων ή όχι.

Η Δικαιοσύνη απλώς δεν μπορεί να παρακολουθεί ως τηλεθεάτρια όσα συμβαίνουν…

*Διευθυντής του site www.newsbreak.gr

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα