Βουλή: Πρόβα σύγκρουσης για τον Πολάκη!

Συζητείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού για τις υποθέσεις με Στουρνάρα-ΠουλήΣε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συζητείται σήμερα το πρωί στη Βουλή η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για δύο δικογραφίες, που προέκυψαν η πρώτη έπειτα από αυτεπάγγελτη μήνυση της Εισαγγελίας για την ηχογράφηση της συνομιλίας με τον Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη έπειτα από μήνυση του Σταμάτη Πουλή για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Το ήπιο πολιτικό κλίμα που ομολογουμένως επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες δίνει πλέον τη σκυτάλη στη σύγκρουση, με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δίνει ήδη τον τόνο, αντιδρώντας -μεταξύ άλλων- επειδή η Ν.Δ. θέτει επί τάπητος την υπόθεσή του στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται μάλιστα και οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίαζαν σε κοινοβουλευτικό πηγαδάκι πως «ωραίος πολιτικός πολιτισμός…

Ακόμη δεν βγήκαν τα πρακτικά των προγραμματικών δηλώσεων και έβαλαν στο στόχαστρο το εύκολο θύμα, τον Πολάκη!».

Από την άλλη, βέβαια, οι «γαλάζιοι» υποστηρίζουν ότι η εν λόγω υπόθεση έχει διαβιβαστεί εδώ και μήνες στη Βουλή (στα μέσα Μαρτίου) και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούσε η συζήτησή της.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα συζητηθεί η δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που είχε διερευνήσει αν ο κ. Πολάκης κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας λίγο μετά την αποκάλυψη για το δάνειο που είχε λάβει από την Attica Bank.

Πάντως, ο κ. Πολάκης είχε διαψεύσει το γεγονός.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προτείνει σήμερα την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει σχετικά με ψηφοφορία.

Καθίσταται σαφές πως από τη στιγμή που για την άρση ή μη μιας βουλευτικής ασυλίας απαιτείται απλή πλειοψηφία, εναπόκειται στα χέρια της Ν.Δ. αν ο Παύλος Πολάκης θα βρεθεί ή όχι στα δικαστήρια.

Ο ίδιος πάντως δεν καλοβλέπει το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του και για αυτό ζήτησε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών και να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα