Ο Βενιζέλος επιστρέφει στην… έδρα του

Θα αγορεύει για το… PSI στα αμφιθέατρα, ενώ εργάζεται παρασκηνιακά για τον Ανδρουλάκη στη ΘεσσαλονίκηΑφού εκδιώχθηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ. με απόφαση της Φώφης Γεννηματά και πλέον δεν έχει ούτε βουλευτική ιδιότητα ούτε… κόμμα για να ασχολείται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στα έδρανα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ, η οποία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Συγκλήτου, που αποφάσισε την άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής Ευάγγελου Βενιζέλου, λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή.

Ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική διοίκηση αλλά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέες αντιδράσεις φοιτητών για την αναγόρευση του μητροπολίτη Ανθιμου ως επίτιμου διδάκτορος, κι έτσι από τη νέα περίοδο θα ξαναδούν οι φοιτητές τον Βενιζέλο στα έδρανα του πανεπιστημίου, ενώ η Βουλή μάλλον δεν θα τον ξαναδεί…

Η κίνηση αυτή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχεται ως μια φυσική συνέπεια της αδράνειάς του, αφού το τελευταίο διάστημα δεν ασχολούνταν με τίποτε άλλο παρά μόνο με κάποιες διαλέξεις, για να υπάρχει…

Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές την παρουσία Βενιζέλου στα έδρανα, καθώς ήδη υπάρχουν κάποια δυσμενή σχόλια στο διαδίκτυο, ενώ ο ίδιος δεν ασχολείται με αυτά, αλλά πώς θα ετοιμάσει τα… μαθήματα που θα παρουσιάσει στους φοιτητές.

Αυτή η εξέλιξη κάνει καλό στη Φώφη Γεννηματά, αφού ο Βενιζέλος θα έχει κάτι να ασχολείται και δεν θα κάνει ζημιά στο Κίνημα, μόνο που ίσως δεν έχει καταλάβει η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι υπάρχει πλάνο από Βενιζέλο και Ανδρουλάκη για να μπει μπροστά ο δεύτερος, και ήδη οι «δικοί» του άνθρωποι αλωνίζουν τα πασοκικά στέκια της Θεσσαλονίκης, αλιεύοντας νέους φίλους του Ανδρουλάκη από εκείνους του Βενιζέλου, με τις «ευλογίες» του συνταγματολόγου καθηγητή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα