Οι μετάκλητοι που πληθαίνουν!

Διαπροσωπικές σχέσεις και για τα πολιτικά ζητήματα.

Η νέα κυβέρνηση, από την οποία οι πολίτες περιμένουν και απαιτούν να δώσει δείγματα γραφής καλύτερα από εκείνα που έδωσε η προηγούμενη, φαίνεται ότι σε μερικά σημεία λησμονεί αυτή την αρχή.

Αφορμή για τα παραπάνω είναι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, όπου προβλέπεται ότι στο ήδη υπερφορτωμένο από 340 δημοσίους υπαλλήλους Μέγαρο Μαξίμου θα προστεθούν ακόμα 100 μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ θα μπορούν να αποσπαστούν εκεί ακόμα 30! Το σύνολο είναι 470 άτομα!

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους άξονες άσκησης της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας, προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τις κρατικιστικές εμμονές, ήταν οι πολυάριθμοι μετακλητοί υπάλληλοι, οι ειδικοί σύμβουλοι και οι πάσης φύσεως και προέλευσης «κολλητοί» της εξουσίας που έβγαζαν τα προς το ζην επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Είναι δυνατόν τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο να ακολουθεί, αλλά και να εφαρμόζει σε μεγαλύτερη κλίμακα και ένταση τις πρακτικές που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απώλεια της εξουσίας;

Επειδή κανείς δεν μπορεί να κρίνει εκ των προτέρων κάποιες επιλογές χωρίς να έχει εξηγηθεί λεπτομερώς η σκοπιμότητά τους, καλό είναι να διευκρινίσει η κυβέρνηση σε τι ακριβώς θα συνεισφέρουν οι 130 (πλέον των ήδη υπαρχόντων) που προτίθεται να προσλάβει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μήπως το πρωθυπουργικό γραφείο θα διεκπεραιώνει περισσότερες υποθέσεις από εκείνες στις οποίες μπορούσαν να ανταποκριθούν οι 340 δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν ήδη διορισμένοι εκεί; Αν ναι, ας δοθεί στην κοινή γνώμη μια ικανοποιητική εξήγηση και για το καθηκοντολόγιο των υπό πρόσληψη προσώπων και για τα κριτήρια και τη μέθοδο της επιλογήςτους. Ούτως ή άλλως, οι φορολογούμενοι είναι οι εργοδότες όσων μισθοδοτούνται από τα δημόσια ταμεία. Δικαιούνται να γνωρίζουν ποιους πληρώνουν και γιατί.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία ποτέ δεν βλάπτουν μια χώρα. Αντιθέτως, αποτελούν το οξυγόνο κάθε υγιούς κρατικού οργανισμού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα