Η ΕΛ.ΑΣ. με βερμούδες στη Μύκονο

Μυστικοί αστυνομικοί «χτενίζουν» το νησί των ανέμων για σπείρες διαρρηκτών και πορτοφολάδες

Μεταξύ των τουριστών που έχουν κατακλύσει τη Μύκονο και αυτό το καλοκαίρι κυκλοφορούν πλέον και κάποιοι άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν στο μυαλό τους τη διασκέδαση...

Είναι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μέλη της ειδικής μονάδας που έχει συσταθεί για την επιχείρηση με τον κωδικό «Βερμούδα», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο νησί των ανέμων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Στόχος της είναι να εξαλειφθούν οι οργανωμένες σπείρες ληστών και διαρρηκτών, που έχουν γίνει φόβος και τρόμος για τους ευκατάστατους παραθεριστές, οι οποίοι αποτελούν εύκολους στόχους για όποιους βάλουν στο μάτι τα μετρητά και τα τιμαλφή τους.

Τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένες σπείρες έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στη Μύκονο, όπου γνωρίζουν ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Οι ξέφρενοι ρυθμοί διασκέδασης και η χαλαρότητα των διακοπών κάνουν τους «στόχους» απρόσεκτους και ταυτόχρονα ευάλωτους.

Από Ιταλία

Ακόμα και μέλη της ιταλικής Μαφίας έχουν βρει «πεδίον δόξης λαμπρόν» στο νησί, όπου ξαφρίζουν τους «φορτωμένους» τουρίστες.

Τα κρούσματα κλοπών σε πολυτελείς βίλες ή ληστειών ακόμα και στη μέση του δρόμου είναι πολύ αυξημένα, παρά το γεγονός ότι τόσο οι τοπικοί αστυνομικοί όσο και το κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής έχουν καταφέρει να συλλάβουν αρκετούς από τους παράνομους που δρούσαν στο νησί. 

Το τελευταίο περιστατικό, το οποίο αποτυπώνει τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι συμμορίες, συνέβη πριν από τρεις ημέρες και αφορούσε τη σύλληψη ενός 23χρονου Ελληνα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς, πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο, βρέθηκαν στις αποσκευές του ένα μικρό οπλοστάσιο, σύνεργα διάρρηξης και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 23χρονος είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, καθώς είχε απασχολήσει κατά καιρούς για κλοπές αυτοκινήτων και ληστείες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με άλλους τρεις ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ είχε συστήσει συμμορία, που δρούσε στα δυτικά προάστια της Αττικής.

Οι συνεργοί του νεαρού φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στο νησί των ανέμων και πλέον το κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους, καθώς εκτιμάται πως προετοίμαζαν ληστρική επιδρομή, πιθανότατα στη βίλα κάποιου επώνυμου επισκέπτη.