«Αδικίες» στη ρύθμιση για οφειλές στα Ταμεία

Αν προκύψουν νέα χρέη, δίνεται μόνο μία φορά δυνατότητα τακτοποίησηςΔεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσει, δεδομένου ότι χιλιάδες επιστήμονες δεν μπορούν να δουν τις οφειλές τους στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εργοδοτών αποφεύγει τη ρύθμιση επειδή για τυχόν νέα χρέη δίνεται μόνο μία φορά η δυνατότητα τακτοποίησής τους σε 12 δόσεις.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει παράταση μετά τις 30 Σεπτεμβρίου».

Ωστόσο, παραδέχθηκε επί της ουσίας ότι η διαδικασία προχωρά με προβλήματα, εξαιτίας παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις 80.000 οφειλέτες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, όπως ανέφερε.

Επίσης, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι οι οφειλές 2017 και 2018 μέχρι πρότινος δεν είχαν βεβαιωθεί από το ΚΕΑΟ. Γνωστοποίησε ότι μόλις πριν από δύο ημέρες «εκκαθαρίστηκαν 700.000.000 οφειλών του 2017 και 80.000.000 του 2018» και πρόσθεσε πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να βεβαιωθούν όλες οι οφειλές του 2018».

Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό, που δύσκολα θα επιλυθεί σε χρόνο τέτοιο που να δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να δουν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου εάν τους συμφέρει να υπαχθούν στη ρύθμιση, αποτελεί τεράστιο εμπόδιο για χιλιάδες νομικούς, μηχανικούς και υγειονομικούς, των οποίων οι οφειλές δεν παρουσιάζονται στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ!

«Οι δικηγόροι και οι λοιποί επιστήμονες δεν μπορούν να ρυθμίσουν με 120 δόσεις οφειλές παλαιότερων ετών, γιατί οι οφειλές απλά δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Πρέπει να προσφεύγουν οι ίδιοι στο ΤΑΝ, ΤΥΔΑ, ΤΥΔΕ κ.λπ. και να αιτούνται τη μεταφορά των οφειλών στο σύστημα» όπως χαρακτηριστικά έχει καταγγείλει και η ηγεσία του ΔΣΑ.

Επίσης, η ρύθμιση προς τα Ταμεία παρουσιάζει μια σημαντική αδικία για τους εργοδότες. Εφόσον, μετά την υπαγωγή παλαιών οφειλών, προκύψουν νέα χρέη, δίνεται μόνο μία φορά η δυνατότητα τακτοποίησής τους σε 12 δόσεις. Αντίθετα, στη ρύθμιση για την Εφορία, η δυνατότητα αυτή δίνεται κάθε χρόνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα