Νίκη του Τραμπ για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η Γερουσία δεν κατάφερε να ακυρώσει το βέτο τουΑκόμα μία νίκη για τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς η Γερουσία δεν κατάφερε να ακυρώσει το βέτο που είχε ασκήσει και να αποτρέψει με αυτόν τον τρόπο την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να φθάνει τις 45 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά, δεν διαμορφώθηκε η πλειοψηφία 2/3 που απαιτείται για να ανατραπεί το βέτο του Αμερικανού προέδρου.

Πέντε από τους 53 Ρεπουμπλικάνους του Σώματος τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της προεδρικής αρνησικυρίας και 15 μέλη της Γερουσίας δεν ψήφισαν.

Αναμένεται να διεξαχθούν άλλες δύο ψηφοφορίες για την ανατροπή του βέτο του προέδρου στα νομοσχέδια για την απαγόρευση πώλησης προηγμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα πάντως με πολιτικούς αναλυτές, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι παρόμοιο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως επιθυμία του Αμερικανού προέδρου είναι η αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ, που παραμένουν στο Αφγανιστάν, να έχει ξεκινήσει πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2020 στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Economic Club της Ουάσινγκτον, αν ελπίζει να δει θεαματική μείωση των αμερικανικών δυνάμεων που είναι αναπτυγμένες στο Αφγανιστάν πριν από τις προσεχείς αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Πομπέο απάντησε χωρίς περιστροφές: «Η οδηγία του προέδρου είναι σαφής: “Βάλτε τέλος στους ατελείωτους πολέμους, αρχίστε την αποχώρηση”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα