Μετρό: Στην τελική ευθεία η γραμμή 4

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία προσφορών για την κατασκευή του πρώτου τμήματος

Σ τις 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους κατασκευαστικούς ομίλους που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού κατασκευής του πρώτου τμήματος (Αλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός – Γουδή) της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθήνας.

Με βάση τη διακήρυξη, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ακολουθήσει η προεπιλογή των υποψηφίων και όσοι πληρούν τις απαιτήσεις θα κληθούν να καταθέσουν σε δεύτερο στάδιο οικονομική και τεχνική προσφορά.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, αντικείμενο της σύμβασης, συνολικού ύψους 1,45 δισ. ευρώ (συν ΦΠΑ), είναι «η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της Μελέτης Εφαρμογής (ΜΕ), η κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού, η προμήθεια, η εγκατάσταση, οι δοκιμές και η θέση σε λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού και σιδηροδρομικού εξοπλισμού, η συντήρηση του Εργου, η εκπαίδευση του προσωπικού και η προμήθεια των ανταλλακτικών της Γραμμής 4 του Μετρό, Τμήμα Α’ Αλσος Βεΐκου – Γουδή».

Προμήθεια

«Επίσης στο έργο περιλαμβάνονται η προμήθεια τροχαίου υλικού, καθώς και η κατασκευή Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας και κτιρίου συντήρησης και επισκευών συρμών στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων».
To πρώτο τμήμα της γραμμής 4, από το Αλσος Βεΐκου έως το Γουδή, έχει μήκος περίπου 13 χλμ. και περιλαμβάνει 14 νέους σταθμούς. Επίσης, για τη λειτουργία αυτού του τμήματος θα απαιτηθεί η προμήθεια μέχρι 18 νέων συρμών.

Ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης του έργου «εκτιμάται να είναι της τάξης των 96 μηνών, από την υπογραφή της Σύμβασης.
Η ακριβής συνολική προθεσμία περάτωσης καθώς και οι τμηματικές προθεσμίες θα καθοριστούν στα τεύχη του Β΄ Σταδίου».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «ανέρχεται σε 1.450.000.000,00 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι δαπάνες για αρχαιολογικές εργασίες, παρακάμψεις δικτύων ΟΚΩ, απρόβλεπτα και αναθεώρηση.
Ο τελικός προϋπολογισμός του έργου θα καθοριστεί στα τεύχη του Β΄ Σταδίου. Στον Ανάδοχο θα χορηγηθεί έντοκη προκαταβολή ύψους 10% επί του ολικού ποσού της σύμβασης (συμπεριλαμβανομένων των απροβλέπτων και των απολογιστικών χωρίς αναθεωρήσεις και ΦΠΑ)».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα