Σε πλήρη αποσύνθεση το ΤΑΠ

«Καμένοι» σκληροί δίσκοι, «παγωμένη» η μισθοδοσία και η πρώην πρόεδρος δεν ενημερώνει τη νέα

Καθώς η απερχόμενη πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) Παρασκευή Σιδηροπούλου αρνήθηκε να ενημερώσει τη νέα πρόεδρο Αθηνά Χατζηπέτρου για τα επείγοντα προβλήματα του οργανισμού δηλώνοντας ασθένεια, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε να ενημερωθεί από τους διευθυντές και τους αρμόδιους υπαλλήλους, διότι «δεν επιτρέπεται να υπάρξει κενό ανάμεσα στο απερχόμενο Δ.Σ. και το νεοδιορισθέν, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάληψης των καθηκόντων του», όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ. 

Κατά την ενημέρωση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη μηχανογράφηση του ΤΑΠ -έχουν καεί οι σκληροί δίσκοι-, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του.

Η απερχομένη διοίκηση δεν επιλήφθηκε εγκαίρως του προβλήματος.

Επίσης, πολλά από τα κυλικεία και τα αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παραμένουν κλειστά, διότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, ενώ σε πολλά άλλα έχει ήδη λήξει η σύμβαση λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα η χώρα να δυσφημείται διεθνώς, καθώς για τους επισκέπτες δεν υπάρχει η ελάχιστη πρόβλεψη, και το ΥΠΠΟ χάνει σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Επιπλέον, το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο δέχεται ημερησίως χιλιάδες επισκέπτες, δεν λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε ημέρες.

Οι υπάλληλοι του ΤΑΠ αρνούνται να το ανοίξουν, προβάλλοντας διάφορα προσχήματα.

Ωστόσο, και όταν ήταν ανοιχτό, λειτουργούσε με άδεια ράφια, προκαλώντας εκατοντάδες αρνητικά σχόλια των επισκεπτών.

Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που ετέθησαν, τονίζοντας ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό και στην αποτελεσματική λειτουργία του ΤΑΠ, προς όφελος της εικόνας της χώρας, της εξυπηρέτησης των επισκεπτών, αλλά και της αύξησης των εσόδων του οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοχρηματοδότησης των δράσεων του ΥΠΠΟ.